პეროგი ლიმონის კრემით და ფაფუკი საფუძვლით. იდეალური რეცეპტი

256

ციტრუსის არომატი დესერტებს განსაკუთრებულ ხიბლს მატებს. ამაზე კამათი ძნელია. მაგალითად, ფაფუკი პეროგი ლიმონის კრემით გამოირჩევა თავბრუდამხვევი არომატით, რომელზეც ოჯახის წევრები წამებში მორბიან.

თუ თავისუფალი დრო გაქვთ, ამ ჰაეროვანი ტკბილეულის გამოცხობა დაიწყეთ. გპირდებით, პირველი დეგუსტაციის შემდეგ თქვენი ფავორიტი ლიმონის დესერტი გახდება.

როგორ მოვამზადოთ ფაფუკი პეროგი ლიმონის კრემით

ერთი დიდი ციტრუსი საკმარისია, რომ ცომეულს განსაცვიფრებელი გემო ჰქონდეს. ერთი მსხვილი ლიმონიდან დაახლოებით 4 სუფრის კოვზი წვენის და კრემის მოსამზადებლად საჭირო რაოდენობის ცედრის მიღებას შეძლებთ.

ინგრედიენტები:

  • 200 გ შაქარი
  • 10 გ ვანილი
  • 5 გ ლიმონის ცედრა
  • 2 მწიკვი მარილი
  • 250 გ ხორბლის ფქვილი
  • 20 გ სიმინდის სახამებელი
  • 200 მლ რძე
  • 4 კვერცხი
  • 150 მლ მზესუმზირის ზეთი
  • 4 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 50 გ არაჟანი
  • 15 გ გამაფხვიერებელი
  • 25 გ კარაქი

მომზადების წესი:

1. კრემი მოამზადეთ. ქვაბში კვერცხი ათქვეფეთ. 50 გ შაქარი, 1 მწიკვი მარილი და სიმინდის სახამებელი დაუმატეთ. სათქვეფით კარგად აურიეთ. თბილი რძე ჩაასხით და ისევ აურიეთ.

2. მიღებულ ნარევს 5 გ წვრილად გახეხილი ლიმონის ცედრა დაუმატეთ. 2 ს/კ ციტრუსის წვენი ჩაასხით. კარგად აურიეთ. ქვაბი ცეცხლზე დადეთ. კრემი გასქელებამდე ხარშეთ, სათქვეფით აქტიურად ურიეთ. ცეცხლიდან გადადეთ.

3. ცხელ მასას რბილი კარაქი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ურიეთ. კრემს პარკი დააფარეთ და ოთახის ტემპერატურაზე გაცივებამდე გააჩერეთ.

4. საფუძველი მოამზადეთ. 3 კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ. ვანილი და 150 გ შაქარი დაუმატეთ. ფაფუკი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით და ისევ ათქვეფეთ. მიღებულ ნარევს ნებისმიერი ცხიმიანობის არაჟანი დაუმატეთ და ისევ ათქვეფეთ.

5. გაცრილი ხორბლის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და 1 მწიკვი მარილი აურიეთ. მშრალი ინგრედიენტები კვერცხი–არაჟნის ნარევს დაუმატეთ. 2 ს/კ ლიმონის წვენი ჩაასხით და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

6. საცხობ ფორმაში სქელი ცომი ჩაასხით. სპატულით გაასწორეთ. კრემს კარგად აურიეთ. საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ. კრემით ცომზე ბადის ზოლები დახატეთ.

7. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთი აცხვეთ. არომატული პეროგი მზადაა.

სანამ ფორმას ღუმელში მოათავსებთ, მომავალ დესერტს ნუშის ფანტელები შეგიძლიათ მოაყაროთ. უკვე მზა ცივ პეროგს ზემოდან შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. გემრიელად მიირთვით!