სომხური შემწვარი მაკარონი

778

დამეთანხმებით, რომ ცეცხლზე მომზადებულ კერძს განსხვავებული გემო აქვს. მისი სახლის პირობებში გამეორება ძალიან რთულია. ცეცლხზე შემწვარი მწვადი, ხომ საოცრებაა.

სომხური მაკარონი – ძალიან გემრიელია ცეცხლზე მომზადებული. გემოთი ის ძალიან გავს ფლოვს.

ინგრედიენტები

  • მაკარონი 0,5კგ
  • საქონლის ხორცი 1კგ
  • სტაფილო 2 ცალი
  • ხახვი 4 ცალი
  • კვერცხი 6 ცალი
  • მზესუმზირის ზეთი 1 ჭიქა
  • მარილი, წიწაკების მიქსი, ძირა გემოვნებით

მომზადება

1.მოხარშეთ ხორცი მარილიან წყალში. გააგრილეთ და გააშრეთ. გათალეთ ბოსტნეული და გარეცხეთ. დააქუცმაცეთ ხახვი კუბიკებად.

2.დაჭერით სტაფილო. გააცხელეთ ზეთი ღრმა ქვაბში. მოთუშეთ მასში ხახვი. დაუმატეთ სტაფილო.

3.დაჭერით ხორცი კუბიკებად. დაუმატეთ ქვაბში არსებულ მასას. გემოვნებით დაუმატეთ სანელებლები. ძირა ძალიან ცოტა რაოდენობით უნდა გამოიყენოთ, ხოლო მარილი და წიწაკა კი გემოვნებით.

4.მოთუშეთ ხორცი 5-7 წუთი. ქვაბში არსებული მასა გადაიტანეთ ჯამში. ქვაბში ჩაასხით კიდევ ცოტა ზეთი. ჩაყარეთ მაკარონი.

5.მოამზადეთ მაკარონი, ხშირად ურიეთ. მაკარონს დაუმატეთ ხორცი, მოურიეთ. ქვაბში ჩაასხით წყალი და ისევ მოურიეთ.

6.მოამზადეთ მაკარონი თავსაფრის ქვეშ 10-15 წუთი. ამასობაში აორთქლდება წყალი. ჯამში მოათავსეთ კვერცხი და დაუმატეთ ქვაბშუ არსებულ მასას.

7.ქვაბს დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ კიდევ 2 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!