სახლში მომზადებული უგემრიელესი ბეკონი

987

საუზმეზე ძალიან მიყვარს ბეკონიანი ომლეტი. ადრე ძალიან ხშირად ვყიდულობდი ბეკონს მაღაზიებში. ძვრირია, მაგრამ რას იზამ როცა გიყვარს. ჩემმა მეგობარმა გამანდო მისი რეცეპტი, რომლითას ის სახლის პირობებშ ამზადებს ბეკონს.

ძალიან გავოცდი და მომინდა ამ ხერხის გამოცდა. და დაიხ ეს მეთოდი ნამდვილად მუშაობს!

ინგრედიენტები

  • ყავისფერი შაქარი 5 სუფრის კოვზი
  • ხორცი 5კგ
  • მარილი 125გ
  • შავი დაფქული წიწაკა 2,5 ჩაის კოვზი
  • ნიტრიტის მარილი 10გ
  • როზამრინ 20გ

მომზადება

1.ჯამში მოათასვეთ შაქარი, წიწაკა და ორი სახის მარილი. ხორცს წაუსვით მიღებული მასა ორივე მხრიდან.

2.ხორცი გაყავით 3 ნაწილად, გაჭრილი ადგილები დაამუშავეთ სანელებლებით. დაუმატეთ როზმარინი და მოათასვეთ პაკეტებში. 1 კვირა შეინახეთ მაცივარში.

3.ხორცი გადააბრუნეთ ყოველ დღე, რათა თანაბრად დამარინადდეს. 1 კვირის შემდეგ ხორცი ამოიღეთ პაკეტიდან, გარეცხეთ გამდინარე წყლით და გაამშრალეთ.

4.უმჯობესია ბეკონი გამოწვათ 95 გრადუსზე 2-2,5 საათი.

გემრიელად მიირთვით!