ინგრედიენტები
- ფქვილი 5 ჭიქა
- კარაქი 300გ
- მზესუმზირის ზეთი 3 სუფრის კოვზი
- წყალი 0,5 ჭიქა
- კვერცხი 2 ცალი
- ლიმონი 2 ცალი
- შაქარი 1 ცალი
მომზადება
- გარეცხეთ ლიმონი და მოათავსეთ ცხელ წყალში. მოხარშეთ 5-7 წუთი, გააგრილეთ.
- გახეხეთ ციტრუსი. 75გ კარაქი გაალღვეთ და დაუმატეთ ლიმონის მასას.
- დაუმატეთ კვერცხი და შაქარი. კარგად მოურიეთ.
- დარჩენილი კარაქი დაჭერით. დიდ ჯამში მოათავსეთ ფქვილი, მასში მოათავსეთ კარაქი და კარგად გადაურიეთ.
- ნელ-ნელა დაუმატეთ მცენარეული ზეთი და ნახევარი ჭიქა ცივი წყალი. მოზილეთ ცომი. შეფუთეთ და მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთი.
- გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ პერგამენტით. ცომი გაყავით 2 ნაწილად, ორივე ნაწილი გააბრტყელეთ.
- ცომის ერთი ფენა მოათავსეთ ფორმაზე და წაუსვით შიგთავსი, კუთხეები დატოვეთ სუფთად.
- ზემოდან მოათავსეთ მეორე ფენა და კარგად დააფიქსირეთ გვერდები. წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და რამდენიმე ადგილზე დაჩხვლიტეთ.
- გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 40 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!