სამეფო ცხობილა ყაზახეთიდან – სტუმრების ფავორიტი!

492

ყაზახმა მეგობრებმა მასწავლეს ამ კერძის მომზადება. მართალია სამეფოა, მაგრამ მარტივი და ბიუჯეტური ინგრედიენტებით მზადდება. ხრაშუნა გარსი ძალიან უხდება ხაჭოს რბილ შიგთავსს.

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

  • 500გ ხაჭო
  • 3 კვერცხი
  • 110გ შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილი
  • მარილი
  • ლიმონის ქერქი

ინგრედიენტები ფხვიერი ფუძისთვის

  • 450გ ფქვილი
  • 200გ ლარაქი
  • 110გ შაქარი
  • 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • მარილი

მომზადება

1.თუ ხაჭო მკვრივია უმჯობესია დააბლენდეროთ. ხაჭოს დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ვანილი. დაჭყლიტეთ მასა ნიჩბით. დაუმატეთ ლიმონის ქერქი და 3 კვერცხი, მოურიეთ მიქსერით საშუალო სიჩქარეზე.

2.ცომის მოსამზადებლად ფქვილს დაუმატეთ გახეხილი კარაქი, შაქარი, მარილი, გამაფხვიერებელი. მოურიეთ ხელით.

3.ფუძე გაყავით 3 ნაწილად. 2 ნაწილი მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაში. დატკეპნეთ და ამოიყვანეთ კუთხეები. ზემოდან მოათავსეთ შიგთავსი.

4.შიგთავსზე მოათავსეთ გახეხილი ფუძე. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 45 წუთი.

5.გემრიელი ცხობილა მზად არის!

გემრიელად მიირთვით!