ფუნთუშები საფუარიანი ცომით

785
round loaf with wedding design on the table

არ ინერვიულოთ თუ თავდაპირველად თქვენს ფუნთუშებს არ არქვს თქვენთვის სასურველი ფორმა. დროტა განნმავლობაში მიეჩვევით და ყველაფერი გამოგივათ. და თუ გამოცდილი დიასახლისი ხართ, მაშინ ყველაფერი უფრო გაგიადვილდებათ.

დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ ფუნთუშების უგემრიელეს რეცეპტს, ტქვენგან საჭიროა მოტმინება და მონდომება.

ინგრედიენტები

  • 320გ ფქვილი
  • 1 ქათმის კვერცხი
  • 40გ თაფლი
  • 0,5 ჩაის კოვზი მარილი
  • 1,5 ჩაის კოვზი მშრალი საფუარი
  • 20გ შაქარი
  • 20გ კარაქი
  • 1 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი ფორმის დასამუშავებლად
  • 1 სუფრის კოვზი შაქრის ფხვნილი
  • 80გ კანფეტი “ძროხა” ან რბილი ირისკები
  • 5გ შავი შოკოლადი

მომზადება

1.რათქმაუნდა ყველა დიასახლისმა იცის საფუარიანი ცომის მოზელვა, ამიტომაც თავიდან ახსნას არ დავიწყებთ, ცვენ ყბრალოდ ამ ცომს დაუმატეთ თაფლი და ნახევრადათქვეფილი ნახევარი კვერცხი, სულ ეს არის. მზა ცომი მოათავსეთ თბილ ადგილას და დააცალდეთ 2-3 ჯერ ამოსვლა.

2.მზა ცომი მოათვსეთ მაგიდაზე, კარგად დაამუშავეთ ხელით და გაყავით 5 ნაწილად. ნაწილები დაამრგვალეთ, დააფარეთ პაკეტი და დატოვეთ 15 წუთი. ამასობაში მოამზადეთ შიგთავსი: კანფეტი ან ირისი დაჭერით საშუალო ნაჭრებად, დროა შევქმნათ პატარა ცხვარი.

3.ცომის გორგალი გააბრტყელეთ 15-17სმ წრედ, მოაჭერით 1/3 ნაწილი. ეს ნაჭერი გაყავით კიდევ 4 ნაწილად, აქედან ერთი ნაჭერი უნდა გამოგივიდეთ ყველაზე დიდი: მისგან შექმენით თავი. დარჩენისგან შექმენით ფეხები. ასევე ერთი ნაწილი დაახვიეთ სპირალისებურად.

4.დარჩენილ დიდი წრეზე დაალაგეთ კანფეტები. შეგიძლაით ზემოდან წაუსვათ კვერცხი, რათა ცხობისას ცომიდან არაფერი გადმოიღვაროს. შემდეგ გადაკეცეთ ცომი შუაზე და დააფიქსირეთ კუთხეები. ეს ცხვრის -ტანია. მას მოულაგეთ ფეხები, ზემოდან დაადეთ სპირალისებური რქა. ფუნთუშა ფორმირებულია.

5.ცომი მოათვსეთ დამუშავებულ ფირფიტაზე და ცოტხანი დაასვენეთ. შემდეგ წაუსვით კვერცხი და გამოაცხვეთ 20 წუთი 180 გრადუსზე. მზა ფუნთუშას მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი და გამღვალი შოკოლადისგან დაახატეთ თვალი. მზად არის!

სულ ეს იყო! ეს ფუნთუშები ძალიან მოსწონთ ბავშვებს, რაც იმას ნიშნავს, რომ მართლაც საოცარი ქმნილებაა. გემრიელად მიირთვით!