სამარხვო სალათი “შუბა”

2597

“ქაშაყი შუბის ქვეშ” – საახალწლო მაგიდის შეუცვლელი კერძია. მისი მომზადება სამარხვო რეცეპტითაც შეგიძლაით.

დღეს გთავაზობთ შუბის რეცეპტს, რომელშიც ქაშაყის ნაცვლად შეგხვდებათ ბადრიჯანი ან ტოფუ ნორითა და სამარხვო მაიონეზით. გემო ნამდვილად უკეტესისკენ იცვლება.

ინგრედიენტები

  • ნორის ფირფიტა 5 ცალი
  • ჭარხალი 3 ცალი
  • კარტოფილი 5 ცალი
  • სტაფილო 3 ცალი
  • ბადრიჯანი 2 ცალი
  • მაიონეზი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი წიწაკა (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

1.მოხარშეთ ჭარხალი, კარტოფილი და სტაფილო, გახეხთ საშუალო ზომაზე.

2.ბადრიჯანი დაჭერით საშუალო კუბიკებად, ხოლო ნორის 3 ფირფიტა წვრილად. ორივე ინგრედიენტი შეწვით ზეთში ტაფახე 7 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

3.ახლა კი ააწყვეთ სალათი: კარტოფილი, მაიონეზი, ბადრიჯანი ნორით, ნორის ფირფიტა, მაიონეზი, სტაფილო მარილით, მაიონეზი, ნორის ფირფიტა, ჭარხალი, მაიონეზი.

4.სალათი მაცივერში მოათავსეთ 2 საათი.

სამარხვო სალათის მოსამზადებლად ბადრიჯნის ნაცვლად გამოიყენეთ ტოფუ. ასეთ შემთხვევაში ტაფაზე სოიოს სოუსთან ერთად მოათავსეთ, მაგრამ არ შეწვათ, უბრალოდ დაარბილეთ. მაიონეზი კი ვეგეტარიანული გამოიყენეთ. გემრიელად მიირთვით!