სალათი „საგრაფო“: ჭარხლისგან მომზადებული საუკეთესო კერძი

1965

დღესასწაულების წინ ყველა ეძებს რაიმე არასტანდარტული და ეკონომიური კერძების რეცეპტებს. სტუმრები გინდა გააოცო კულინარიული ნიჭით, არადა კრევეტები, კაპერსები და სხვა დელიკატესები ყოველთვის როდია ხელმისაწვდომი. სწორედ აქ დაგეხმარებათ თქვენი ერთგული მეგობარი „გასტრონომია“, რომელიც გაგახარებთ ხელმისაწვდომი და გემრიელი კერძების რეცეპტებით.

ჩვეულებრივი პროდუქტებისგან შეგიძლიათ შესანიშნავი სალათი „საგრაფო“ მოამზადოთ.ვისაც მოხარშლი ჭარხლის კერძები უყვარს, ამ შედევრს სათანადოდ შეაფასებს. პიკანტურობისთვის ცოტაოდენი თხილი და შავი ქლიავის ჩირი დაგჭირდებათ.

ინგრედიენტები

  • 1 ც ჭარხალი
  • 3 ც კარტოფილი
  • 50 გრ შავი ქლიავის ჩირი
  • 4 ც კვერცხი
  • 50 გრ ნიგოზი
  • 150 გრ მაიონეზი
  • მარილი გემოვნებით

მომზადება

  1. მოხარშეთ ჭარხალი, კარტოფილი და კვერცხი. გააცივეთ და გაფცქვენით. განაცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა.
  2. დაასხით შავ ქლიავს მდუღარე, დაარბილეთ, შემდეგ წვრილად დაჭერით.
  3. მოათავსეთ სალათი ფენა-ფენა, ყოველს წაუსვით მაიონეზი შემდეგი რიგითობით: კუბებად დაჭრილი ჭარხალი, კარტოფილი, კვერცხის გული, შავი ქლიავი, ცილა.
  4. მორთეთ სალათი ნიგვზით და შედგით მაცივარში 2 საათით. მზადაა!

„საგრაფო“ სალათი გაამრავალფეროვნებს სუფრას და შეგიცვლით ტრადიციულ სალათებს. უმჯობესია, შეაზავოთ შინ მომზადებული მაიონეზით ან ჩაანაცვლოთ სქელი ბერძნული იოგურტით. ვიმედოვნებთ, რომ ეს რეცეპტი მოგეწონათ! გაუზიარეთ მეგობრებს!