“ქოულსლო” არაქისით ვიტამინებისა და ანტიოქსიდანტების ნამდვილი საცავია. შეგიძლიათ ცალკე კერძის სახით მიიტანოთ ან წიწილისა თუ თევზის გარნირად გამოიყენოთ.
ჩატნი – ბოსტნეულისგან ან ხილისგან მომზადებული სანელებელია.
ინგრედიენტები:
- 200 გ თეთრი კომბოსტო
- 1 დიდი სტაფილო
- 60 გ ოქროსფერი მსხვილი ქიშმიში
- 4 მწვანე ხახვი
- 2 ს.კ. მაიონეზი
- 1 ჩ.კ. დიჟონური მდოგვი
- 150 გ იოგურტი (უშაქრო, უხალო)
- 1 ს.კ. მანგოს ჩატნი
- შავი პილპილი
- 6 ბოლოკი
- 90 გ მარილიანი არაქისი
- 2 ს.კ. ქორფა ოხრახუში
- 2 ს.კ. ქორფა ხახვი – შნიტი
მომზადების წესი:
- წვრილად დაჭრილო კომბოსტო, მწვანე ხახვის თავები და მსხვილად გახეხილი სტაფილო დიდ ჯამში ქიშმიშთან ერთად აურიეთ.
- მაიონეზი, იოგურტი, მდოგვი და მანგოს ჩატნი ჯამში გადაიტანეთ და ახალდაფქული პილპილით შეაზავეთ. შემდეგ კომბოსტოს ნარევს მოასხით და ჯამი კარგად შეანჯღრიეთ, ბოსტნეული საწებელში მთლიანად რომ ამოევლოს.
- სუფრაზე მიტანის წინ, კერძს თხლად დაჭრილი ბოლოკი და მოხალული არაქისიც დაუმატეთ, მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში, ხახვი-შნიტი და ხახვის მწვანე ბოლოები.
სულ ესაა, სალათი მზადაა. გაუმასპინძლდით და გაუზიარეთ მეგობრებს.