როგორ მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი პომიდვრის მწნილი ძმრის გარეშე

2766

თუ პომიდვრის მწნილი გიყვართ, ეს რეცეპტი სწორედ თქვენთვისაა! ჩვენი რედაქცია გასწავლით, როგორ მოამზადოთ ყველაზე გემრიელი პომიდვრის მწნილი ძმრის გარეშე.

ინგრედიენტები

  • პომიდორი
  • კამის ღეროები
  • 1 კბილი ნიორი
  • დაფნის ფოთოლი
  • 1/4 ტკბილი პილპილი
  • 2-3 მიხაკი
  • შავი პილპილის მარცვლები
  • წიწაკა ჩილი (პატარა ნაჭერი)
  • 1 ჭიქა შაქარი
  • 1 ს.კ. მარილი
  • 1 ს.კ. ლიმონის მჟავა

მომზადების წესი 

1. კარგად გარეცხეთ და დაჩხვლიტეთ პომიდვრები კბილის ჩხირით.

2. ქილის ფსკერზე მოათავსეთ მიხაკი, კამა, დაფნის ფოთოლი, შავი პილპილის მარცვლები, ცხარე ცხარე და ტკბილი პილპილი.

3. შემდეგ მჭიდროდ ჩაალაგეთ პომიდვრები ქილაში, დაასხით ზემოდან მდუღარე წყალი და დაელოდეთ, სანამ წყალი არ გაცივდება.

4. შემდეგ გადაასხით წყალი და პომიდორს დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი.

5. ბოლოს დაუმატეთ მარილი, შაქარი, ლიმონის მჟავა და დაასხით მდუღარე წყალი. შემდეგ მოხუფეთ ქილები, ჩააბრუნეთ გაახვიეთ თბილ ადეალაში, სანამ არ გაცივდება.

6. სულ ესაა, პომიდვრის შესანიშნავი მწნილი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!