როგორ მოვამზადოთ ფრიკადელკები

685

მე იმ ადამიანთა რიცხვს მივეკუთნები, რომლებიც პროდუქტებს არ ყრიან ნაგვის ურნაში. ხშირად სახლშ პური გვიობდება, მაგრამ ეს არ გვაძლევს იმის უფლებას, რომ ის გადავაგდოთ. ასეთ შემთხვევაში მე მას ვხეხავ და საფანელის ნაცვლად ვიყენებ. ძალიან გემრიელი კარტოფილის ფრიკადელკები გამოდის!

ამ კერძის მოსაზამდებლად წინა დღის კარტოფილიც გამოდგება. არ მიირთვით გარნირი ვახშმისას? ეს პრობლემა არ არის! კარტოფილის ბურთულები ყველით ძალიან გემრიელი გამოდის.

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი 700გ
  • მწვანილი 40გ
  • კვერცხი 1 ცალი
  • ფუნთუშა 3 ცალი
  • ყველი 120გ
  • ხორბლის ფქვილი 70გ
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი დაფქული წიწაკა და მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

1.გახეხეთ პური და მიღებული მასა გაცერით.

2.მოხარშეთ კარტოფილი, დაჭყლიტეთ ჩანგლით. დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, მწვანილი და მოურიეთ.

3.კარტოფლის ბურთულებში მოათავსეთ ყველი და დაამრგვალეთ.

4.კვერცხს დაუმატეთ 30მლ წყალი. ბურთულები ამოავლეთ ფქვილში, შემდეგ კვერცხის მასაში და ბოლოს საფანელში. მოხარშეთ ბურთულები ზეთში 5 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!