ჟულიენი არომატული კერძია, რომელიც სოკოს მოძულეებსაც კი უყვარს. ფრანგული კერძი ისე შეეხამა კულინარიულ კულტურას, რომ მის გარეშე სადღესასწაულო სუფრა წარმოუდგენელია.
რა თქმა უნდა, ყოველი დიასახლისი რეცეპტს თავის გემოზე ირგებს, ზოგი არაჟანს ნაღებით ცვლის, მაგრამ არაფერი სჯობს კლასიკური რეცეპტით მომზადებულ სოკოს ჟულიენს.
ინგრედიენტები
- 500 გრ ქამა სოკო
- 70 გრ მაგარი ყველი
- 2 ს.კ. კარაქი
- 1 ჭიქა არაჟანი
- 1 ს.კ. ფქვილი
- კამა გემოვნებით
- მარილი, შავი პილილი
მომზადება
- დაჭერით კამა. ქამა სოკო და მოთუშეთ კარაქში, მუდმივად ურიეთ, დაამატეთ ფქვილი.
- დაამატეთ მარილი და შავი პილპილი, არაჟანი, მოურიეთ და აადუღეთ.
- აიღეთ ჟულიენის 4 ფორმა, ჩაასხით სოკოს მასა, მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
- შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთით. სუფრაზე გატანამდე მოაყარეთ მწვანილი.
აი ასე მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ კლასიკური ფრანგული ჟულიენი. ნუ დაიზარებთ და გაახარეთ ახლობლები ამ გემრიელი კერძით. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!