ინგრედიენტები
- ზეთში დაკონსერვებული ვარდისფერი ორაგული 1 ქილა
- კარტოფილი 1 ცალი
- სტაფილო 1 ცალი
- ხახვი 1/3
- მოხარშული კვერცხი 3 ცალი
- კამა
- მარილი და წიწაკა
- ლიმონი
- ფორთოხლის ცედრა
- გაფილტრული წყალი
მომზადება
- თავდაპირველად გამოაცხეთ სტაფილო და კარტოფილი. გათალეთ კარტოფილი და სტაფილო, მოაყარეთ არილი, შეახვიეთ ფოლგაში და გამოაცხეთ 40 წუთი 200 გრადუსზე.
- კონსერვირებული თევზი დაჭყლიტეთ ჩანგლით, მოაყარეთ დაჭრილი კამა.
- დააქუცმაცეთ ხახვი, მოაყარეთ მარილი, მოასხით ლიმონის წვენი და ცხელი წყალი. გამოწურეთ ხახვი, გადაასხით ზედმეტი სითხე. ხახვი მოაყარეთ თევზს და დაელოდეთ.
- გახეხეთ კვერცხის ცილა და ჩაყარეთ ჯამში.
- სტაფილო,კარტოფილი და კვერცხის გული წვრილად გახეხეთ.
- აიღეთ კულინარიული წრე, მოათავსეთ თეფშზე და დაიწყეთ სალათის აწყობა. პირვლი ფენა ხახვი და თევზია.
- მოასხით მაიონეზი. მოაყარეთ ცილა, შემდეგსტაფილოს ფენა, ფორთოხლის ცედრა და ისევ მოასხით მაიონეზი.
- შემდეგი ფენა გახეხილი კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. მოაყარეთ გახეხილი კვერცხის გული.
- სალათი შეგიძლიათ გააფორმოთ გემოვნებით. შეინახეთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!