ხორცპროდუქტის შეძენიასა, აუცილებელია მისი ხარისხის განსაზღვრა. სწორედ ხარისხიანი პროდუქტისგან მიიღება იდეალური კერძები.
თუ პროდუქტს შეიძლენთ და შეამჩნევთ, რომ გაფუჭებულია, აუცილებლად დააბრუნეთ მაღაზიაში. ეს ძალიან მნიშვნელოვანი საკითხია, რადგან ადამიანის ჯანმრთელობას ეხება.
უკრაინაში მცოვრებმა დიასახლისმა იყიდა ქათმის ხორცი, ერთი შეხედვით სავსებით ნორმალური. სახლში მიიტანა და ოჯახისთვის კერძიც კი მოამზადა.
ქათმის ფილეს პატარა ნაწილი კატასაც კი გაუნაწილა და თავის ჯამში ჩაუდო. კატამ ეს ხორცი არ მიირთვა, ამიტომაც ის დარჩა ჯამში. მოგვიანებით დაბრუნებულმა დიასახლისმა შეამჩნია, რომ კატის ჯამში მოთავსებული ხორცი ანათებდა სიბნელეში.
ქალბატონი დაუკავშირდა მაღაზიას სადაც შეიძინა აღნიშნული პროდუქტი. მენეჯერმა მოუბოდიშა, აჩვენა სტანდარტები რის მიხედვითაც ინახება მათ მაღაზიაში პროდუქტი და დაუბრუნა მთლიანი თანხა.
რატომ ანათებს ხორცი სიბნელეში
1.ხშირად მწარმოებლები იყენებენ ფოსფორის ნარევებს, რათა პროდუქტს შენახვის ვადა გაუხანგრძლივონ. ამის გამო ხორცი შეიძლება გახდეს მანათობელი. თუ ხორცი ძალიან კაშკაშად ანათებს, მაშინ მასში ფოსფორის არასწორი ნაზავია გამოყენებული.
და ეს მართლაც პრობლემაა, რადგან მსგავსმა პროდუქტმა შეიძლება ტქვენი ჯანმრთელობა დააზიანოს. ფოსფორის ხშირი მოხმარების შემთხვევაში თქვენ აუცილებლად მოიმატებთ წონაში. თქვენი გონება დაიწყებს ნელა მუშაობას. შეგექმენებათ პრობლემები მომნელებელ და გული – სისძარღვთა სისტემასთან. ფოსფორი ბავშვებში კბილებს აფუჭებს.
2.არასწორად სენახვის გამო ხორცზე მრავლდება ბაქტერია ფსევდომონადი. ასევე თუ ცხოველი დაავადებულია მას თანდაყოლილად ექნება ეს ბაქტერია. სწორედ ეს ბაქტერიები ანათებენ. თუ ხორცს თერმულად დაამუშავებთ, მაშინ ბაქტერიები განადგურდებიან. მაგრამ ასეთი საკვების მირთმევას არ გირჩევთ.
3.შეიძლება ხორცი იყოს ინფიცირებული სხვადასხვა ბაქტერიებით. ამ ბაქტერიებით პროდუქტი არასწორად სენახვისას ავადდება, თუ ხორცი ზალიან ტენიანია და ინხაება 5 დან 30 გრადუსამდე.
აუცილებად შეიძინეთ მხოლოდ ნატურალური და ხარისხიანი პროდუქტი!