რატომ არის საოცარი ცეცხლოვანი კატლეტები და როგორ მოვამზადეთ ეს კერძი

966

ეს რეცეპტი ჩემს ოჯახს შთამომავლობით გადმოეცა. ჩემი დიდი ბებიამ ამზადებდა ამ კერძს და მისი შექმნის ისტორიას გვიყვებოდა.

ერთი ვერსიის თანახმად ცეცხლოვანმა მეფემ რუსეთის მეფეს გაასინჯა უგემრიელესი კატლეტები ფრინველის ხორცისგან, მეფე ძალიან მოიხიბლა ამ კერძით.

დღეს ჩვენ ამ კატლეტებს ძალიან სწრაფად და მარტივად მოვამზადებთ.

ინგრედიენტები

  • 2 ქათმის ფილე
  • 100გ კარაქი
  • 2 კვერცხი
  • 6 სუფრის კოვზი საფანელი
  • 10 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.დაჭერით ქათმის ფილე.

2.ფარში მოათავსეთ ქვაბში და დაბეგვეთ. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და საყვარელი სანელებლები.

3.დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად მოურიეთ.

4.ფარშს მიეცით კატლეტების ფორმა.

5.მოამზადეთ 3 ჯამი 1-წყალი, 2-საფანელი, 3-კვერცხი.

წყლით დაისველეთ ხელები, კატლეტები ამოავლეთ საფანელში, შემდეგ კვერცხში და ისევ საფანელში.

6.მოათავსეთ მაცივარში 20 წუთი.

7.გააცხელეთ ზეთი ტაფაზე და შეწვით ორივე მხრიდან რამდენიმე წუთი. არ არის სავალდებულო მოამზადოთ სრულად, უბრალოდ დაელოდეთ ქერქის დაბრაწვას.

8.გამოაცხეთ კატლეტები 200 გრადუსზე 10 წუთი.

9.გემრიელად მიირთვით!