მანდარინი გაფრცქვენით და ცომი დაასხით. პეროგი რამდენიმე წუთში მზადაა, კრემის და წვენის გემო აქვს

1063

პეროგის ძალიან ბევრ ვარიანტს ცომის და შიგთავსის გამო მოსამზადებლად დიდი დრო სჭირდება. ცნობილი პეროგი ერთი კვერცხით უფრო მარტივია და საკონდიტრო ნაწარმზე გემრიელი გამოდის. მისი თავისებურება იმაში მდგომარეობს, რომ შიგთავსად მთელ მანდარინს ვიყენებთ და მთელი წვენი მასში რჩება.

პეროგის დღევანდელ ვერსიაში Gastronomia.ge–ს რედქცია შიგთავსად მანდარინის გამოყენებას გირჩევთ, თუმცა შეგიძიათ სხვა ციტრუსი ან ვაშლი გამოიყენოთ. მანდარინი გაფრცქვენით და ტაფაში, წინასწარ გახურებულ ზეთში ჩააწყვეთ. დაე, სუსტ ცეცხლზე მსუბუქად შეიწვას. მანამდე ცომს მიხედეთ. ყველაფერი მარტივია. კვერცხი ღრმა თასში ჩატეხეთ, 8 გრ ვანილის შაქარი დაუმატეთ და სათქვეფით ათქვიფეთ. 100 მლ რძე დაუმატეთ. კვლავ ათქვიფეთ და 170 გრ ფქვილი და 8 გრ გამაფხვიერებელი დაუმატეთ.

კიდევ ერთხელ აურიეთ და თხევად ცომს მიიღებთ. თითქმის ყველაფერი მზადაა. ახლა ცომი მანდარინს დაასხით. ტაფას თავსახური დაახურეთ და მომზადებამდე მიიყვანეთ.

მთელი მანდარინის ხარჯზე პეროგში ბევრი წვენია. ზოგი ფიქრობს, რომ ეს არა ცომი, არამედ მხოლოფ ფორთოხლის კრემია.