რას აღნიშნავს ვაშლის ფერადი ქერქი – ის, რაც აუცილებლად უნდა იცოდეთ

1190

ივაშლის ქერქი უზომოდ სასარგებლო პროდუქტია. მაგრამ მისი სასარგებლობის საკითხი დამოკიდებულია მის შეფერილობაზე.

მსოფლიოში 7000 ვაშლის სახეობა არსებობს. დღეს ჩვენ მათშორის სხვაობაზე ვილაპარაკებთ.

ვაშლის ქერქი

ნაყიდ ვაშლს ყოველთვის ვთლი, ხოლო საკუთარი ხელით მოყვანილს არასდროს არ ვაშორებ ქერქს. ამ პროდუქტის შემადგენლობაში შედის ისეთი ნივთიერებები, რომლებიც ეხმარება გულის ნორმალურ მუშაობას.

ის მდიდარია ვიტამინი А და С. შეიცავს კალცს, ფოსფორს და რკინას.

მწვანე ფერის ვაშლი

ასეთი შეფერილობის ვაშლი ზოგადად მჟავეა. საქმე იმაშია, რომ ის შეიცავს ნაკლებ შაარს, ვიდრე წითელი ვაშლი. შესაბამისად, ამ პროდუქტის კალორიულობაც დაბალია.

ამ ფერის ვაშლს მომატებული აქვს მჟავიანობა. თუ თქვენ მჟავიანობის სინაკლებე გაქვთ, მაშინ ეს ხილი თქვენთვისაა. ეს ნივთიერება ჩვენს კბილებს კარიესისგან იცავს.

დიაბეტის მქონე ადამიანებისთვისაც კარგია ეს პროდუქტი.

წითელი ვაშლი

წითელი ვაშლი მწვანე ვაშლს ბევრად ჩამოუვარდება. პირველ რიგში, მათში ბევრი შაქარია და ნაკლები რკინაა. ასეთი ფერის ვაშლი შეიცავს ნაკლებ ვიტამინებს.

წითელ ვაშლში შემავი ელემენტები ეხმარება კუნთოვან სისტემას გამართულად მუშაობაში. მასში შემავალი პექტინი, ჩვენს ორგანიზმს ქოლესტერინისგან გაანთავისუფლებს.

ყითელი ვაშლი

ეს ხილი შეიცავს ნაკლებ რკინას, მაგრამ მეტ პექტინს. ამიტომაც ორგანიზმი მარტივად ეწინააღმდეგება ტოქსიკურ ნივთიერებებს. ყვითელი ვაშლი სასარგბლოა ღვიძლისთვის.

თუ თქვენ დღეში ერთხელ 1 ვაშლს შეჭამთ, თქვენ თავიდან უამრავ საზარელ დაავადებას აიცილებთ.

გაითვალისწინეთ რჩევები, ჯანმრთელობას გისურვებთ!