გერმანული პეროგი ქლიავით და შტრეიზელით. დამწყებიც გაუმკლავდება

297

მთელი წელი აგარაკზე ხილის მოსავლის აღებას ველოდები, რომ საფირმო პეროგი ქლიავით გავაკეთო. წელს ცოტა ქლიავის გაყინვას ვაპირებ, რომ ზამთარში ჩაიზე მისაყოლებლად გემრიელი ტკბილეული მოვამზადო. ქლიავის პეროგის რეცეპტი ძალიან მარტივია: დამწყებიც გაუმკლავდება.

გერმანული პეროგისთვის როგორც მწიფე და ტკბილი, ასევე მჟავე ქლიავიც გამოგადგებათ. ხილის სიტკბოს მიხედვით შაქრის რაოდენობა დაარეგულირეთ. ყავისფერი შაქრის ნაცვლად ჩვეულებრივი თეთრი შაქარი შეგიძლიათ გამოიყენოთ.

როგორ მოვამზადოთ გერმანული პეროგი ქლიავით და შტრეიზელით

დიდი ხნის წინ შევამჩნიე, რომ ქლიავი დარიჩინს ისევე კარგად ეთავსება, როგორც ვაშლი. შიგთავსს ცოტა სანელებელი დაუმატეთ, რომ პეროგის გემო უფრო საინტერესო გახდეს. გარდა ამისა, ქლიავს ცოტა რომი შეგიძლიათ მოასხათ, რომელიც ამ ხილის გემოს იდეალურად ხაზს გაუსვამს.

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ხორბლის ფქვილი
  • მწიკვი მარილი
  • 130 გ კარაქი
  • 205 გ შაქარი
  • 700 გ ქლიავი
  • 2 კვერცხი
  • 6 გ გამაფხვიერებელი
  • 125 მლ რძე
  • 20 გ ვანილი
  • 35 გ ყავისფერი შაქარი

მომზადების წესი:

1. კვერცხი, მარილი, 125 გ შაქარი და 10 გ ვანილი ათქვიფეთ. გამდნარი კარაქი დაუმატეთ და ათქვეფა გააგრძელეთ.

2. ნაწილ–ნაწილ რძე დაუმატეთ და 250 გ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად ჩაყარეთ. ცომი მოზილეთ.

3. საცხობ ფორმას ძირში პერგამენტი ჩააფინეთ, გვერდებზე ცხიმი წაუსვით. ცომი ჩაასხით და თანაბრად გაანაწილეთ.

4. ცომზე ქლიავის ნაჭრები დააწყვეთ, დარჩენილი ვანილი და ყავისფერი შაქარი მოაყარეთ.

5. დარჩენილი ცივი კარაქი ფქვილთან და შაქართან ერთად დაფშვენით. ნაფშვენი ქლიავს მოაყარეთ. 190-200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 50 წუთით აცხვეთ.

როგორც ხედავთ, უსაფუარო ქლიავის პეროგის მომზადება რთული არაა. ცომთან და ცომეულთან საქმის დაჭერის არ შეგეშინდეთ. გამოცდილება რომც არ გქონდეთ, რამდენიმე ვარჯიში საკმარისი იქნება, რომ სამზარეულოში თავდაჯერებულობა მოიპოვოთ. ამ შესანიშნავ დესერტთან ერთად გემრიელ ჩაის სმას გისურვებთ!