ზაფხულის ცხელ დღეებში ყველას სურს მიირთვას ცივი, მარილიანი მწნილი. ასეთი შემთხვევებისთვის ხელთ უნდა გქონდეთ პომიდვრის რეცეპტი სომხური მეთოდით. რჩევა: უმჯობესია გამოიყენოთ პატარა ზომის ბოსტნეული იმისათვის, რომ პომიდორი კარგად დამარილდეს. ხოლო მწვანილი დაუმატეთ გემოვნებით.
ინგრედიენტები
- 1 ლ წყალი
- ოხრახუში გემოვნებით
- ქინძი გემოვნებით
- 3 კბილი ნიორი
- დაფქული წითელი პილპილი გემოვნებით
- 55 გრ მარილი
- კამა გემოვნებით
- 6-8 ც პომიდორი
- დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი
1. გარეცხეთ და გააშრეთ პომიდვრები. გაუკეთეთ მათ ღრმა ჯვარედინი ჭრილები.
2. გარეცხეთ, გააშრეთ და წვრილად დაჭერით მწვანილი და შეურიეთ დაჭყლეტილ ნიორს. მიღებული ნაზავით ამოავსეთ პომიდვრების ჭრილები.
3. მოადუღეთ მარილიანი წყალი: აავსეთ ქვაბი წყლით, ჩაყარეთ მარილი და ცხარე პილპილი, მოადუღეთ ნარევი რამდენიმე წუთით და შემდეგ გააცივეთ.
4. ღრმა თასში ჩაალაგეთ პომიდვრები და ზემოდან ცივი მარილიანი წყალი დაასხით, დაახურეთ თავსახური, ზემოდან საშუალო სიმძიმის ნივთი დაადეთ და შეინახეთ თბილ ადგილას 3 დღით.
სანამ შიგთავსიანი პომიდვრის მირთმევას გადაწყვეტთ, გირჩევთ იგი ცოტათი გააცივოთ. ასეთი წასახემსი იდეალურია გამომცხვარ ხორცთან, კარტოფილის გარნირთან და ფაფებთან.
აუცილებლად გაუზიარეთ ეს რეცეპტი მეგობრებს. გემრიელად მიირთვით!