პოლონური ხაჭოკვერა ქიშმიშით. ტორტის მომზადებაზე თავს აღარ შეიწუხებთ

353

პოლონური ხაჭოკვერა ტრადიციული დესერტია, რომლის გემოც მთელი მსოფლიოს გურმანებს იპყრობს. ცომეულს აქვს ძალიან ნაზი ხაჭოს შიგთავსი და ფხვიერი ბაზა. მათი კომბინაცია შთამბეჭდავია!

ხაჭოკვერის მომზადებაზე დახარჯული ძალისხმევა ამად ღირს. თუ ინსტრუქციას ზუსტად დაიცავთ, დესერტი საოცრად გემრიელი გამოვა. ისევ და ისევ მის მომზადებას ისურვებთ. მეგობრები ამ ზღაპრულად ნაზი დესერტის რეცეპტს დაჟინებით მოგთხოვენ.

როგორ გამოვაცხოთ პოლონური ხაჭოკვერა ღუმელში

წარმატებული დესერტის გამოსაცხობად რეცეპტში მითითებული პროპორციები დაიცავით. ცეცხლგამძლე საცხობი ფორმა (30×20 სმ) აიღეთ. ასე ცომის თანაბარ ფენას მიიღებთ, რომელსაც მთელ ძირზე თანაბრად გაანაწილებთ.

ინგრედიენტები:

  • 300 გ ხორბლის ფქვილი
  • 150 გ არაჟანი
  • 8 გ გამაფხვიერებელი
  • 150 გ კარაქი
  • 500 გ ხაჭო
  • 60 გ სიმინდის სახამებელი
  • 80 გ შაქრის ფხვნილი
  • 4 კვერცხი
  • 180 გ შაქარი
  • 2 მწიკვი მარილი
  • 120 გ ქიშმიში
  • 60 მლ რძე
  • 10 გ ვანილი

მომზადების წესი:

1. ხორბლის ფქვილი ღრმა თასში გაცერით. 60 გ შაქარი და 1 მწიკვი მარილი დაუმატეთ. გამაფხვიერებელი დაუმატეთ და მშრალ ინგრედიენტებს კარგად აურიეთ.

2. ცივი კარაქი ხორბლის ფქვილში ამოავლეთ და მსხვილად გახეხეთ. ხელით აურიეთ ისე, რომ ნაფშვენი მიიღოთ.

3. მიღებულ მასას 1 კვერცხი და 50 გ არაჟანი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი ცომი მოზილეთ. ცომის მესამედი პარკში მოათავსეთ და 30 წუთი მაცივარში შეინახეთ.

4. საცხობი ფორმის ძირში და გვერდებზე პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ. ცომის დიდი ნაწილი მასში გადაიტანეთ. თანაბრად გაანაწილეთ. ცომი ჩანგლით დასერეთ და მაცივარში შეინახეთ.

5. შიგთავსი მოამზადეთ. ქიშმიშს თბილი წყალი დაასხით. 10-15 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. 3 კვერცხი აიღეთ. კვერცხის ცილა და გული დააცალკევეთ.

6. ხაჭო ჩანგლით დაჭყლიტეთ. კვერცხის გულები, ვანილი და შაქარი დაუმატეთ. სიმინდის სახამებელი და 1 მწიკვი მარილი დაუმატეთ. რძე ჩაასხით. ხელის ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.

7. ქიშმიში გადაწურეთ და გაამშრალეთ. ხაჭოს შიგთავსს ქიშმიში დაუმატეთ და აურიეთ.

8. ცალკე კვერცხის ცილები მყარი პიკის მიღებამდე ათქვეფეთ. თანდათან ხაჭოს მასას დაუმატეთ და ფრთხილად აურიეთ. მზა შიგთავსი ფორმაში ცომს დაუმატეთ და თანაბრად გაანაწილეთ.

9. ცომის პატარა ნაწილი მაცივრიდან გამოიღეთ. ხელით ჩაზილეთ. თხელ მარკუთხედად გააბრტყელეთ. 1 სმ სისქის ზოლებად დაჭერით. ხაჭოს შიგთავს ზემოდან დაადეთ, მოხატულობა შექმენით.

10. დესერტი 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 50 წუთი აცხვეთ. ცხობის პროცესში ღუმელის კარი არ გააღოთ.

11. ჭიქური მოამზადეთ. შაქრის ფხვნილი და 100 გ არაჟანი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. მზა ჭიქური ცხელ ხაჭოკვერას წაუსვით, თანაბრად გაანაწილეთ. 40 წუთი გააჩერეთ.

ჭიქური კარგად რომ გამაგრდეს, ხაჭოკვერა მინიმუმ ნახევარი საათი სამზარეულოში გააჩერეთ. მოლოდინი გაამართლებს. ტკბილი ჭიქური ცომის ზედა ფენას ოდნავ დანამავს, დესერტის ბაზას ნაზს და გემრიელს გახდის. გემრიელ ჩაის სმას გისურვებთ!