ნამცხვარი მოხარშული ქათმით – საფირმო რეცეპტი

660

ფენოვანი ნაცხვარი ქათმით ღუმელში – ამ კერძის დამსახურებით სახლში სადღესასწაულო განწყობა იქმნება. ვიკრიბებით მთელი ოჯახი მაგიდასთან და ერთი სული გვაქვს დავაგემოვნოთ ეს მადისაღმძვრელი ნამცხვარი.

ინგრედიენტები

  • 1 ფირფიტა ფენოვანი ცომი
  • 1 ქათმის ფილე
  • 200მლ ბულიონი
  • 2 სუფრის კოვზი ფქვილი
  • 1 ხახვი
  • 1 სუფრისკოვზი კარაქი
  • ბექონდარა
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

1.დაჭერით ქათმის ფილე, გადაიტანეთ მარილიან წყალში. დააჭერით ხახვი მრგვლად, მოთუშეთ ზეთში. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით.

2.ხახვს დაუმატეთ ფილე, ბექონდარა, ცოტა ბულიონი, რომელიც ქათმის მოხარშვის შემდეგ დარჩა. დააყოვნეთ ინგრედიენტები დაბალ ცეცხლზე.

3.ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ ფქვილიან ზედაპირზე. ჩჭერით (ბოლომდე არა),რათა გამოვიდეს თაღი.

გამოსაცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტი,მასზე გადაიტანეთ ცომი. ცომზე გადაანაწილეთ შიგთავსი, ჩაჭრილი კუთხე დატოვეთ ცარიელი. ჩაჭრილ მხარეს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.

4.მეორე ფირფიტა ცომიც გააბრტყელეთ. ასევე ჩაჭერით კუთხეები, მიეცით ჯებირის ფორმა. ჩაჭერით რულეტისებურად.

პირველ ფენას დააფარეთ მეორე, დააფუქსირეთ კუთხეები და წაუსვით კვერცხი.

5.გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 20-25 წუთი.

მოხარშული ქათმის ნამცხვარი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!