ნამდვლი ხორცი ფრანგულად – დახვეწილი კერძი

716

ხორცი ფრანგულად – ჩემი საყვარელი კერძია. სადღესასწაულოდ ყოველთვის ამშევენებს ჩემს მაგიდას.

ძალიან მიყვარს ექსპერიმენტები: ხშირად ვიყენებ სოკოს და ანანასს ხორცთან. კულინარიის მასტერკლასები გავიარე ძალიან ცნობილ მზარეულებთან და შეფებთან. მომზადების ეს მეთოდი სწორედ იქ შევისწავლე. მოდით ერთად გავიმეოროთ.

ინგრედიენტები 

  • ღორის ხორცი 300გ
  • კარტოფლი 4 ცალი
  • ხახვი 1 ცალი
  • მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
  • მაიონეზი 1 სუფრის კოვზი
  • როზმარინი
  • მწვანილი
  • ნიორი
  • მოცარელა
  • მარილი

მომზადება

1.დაჭერით ღორის ხორცი, მოაყარეთ მარილი და დაეგვეთ. შეწვით ტაფაზე კარაქთან ერთად.

2.იმავე ცხიმში შეწვით დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ მაიონეზი და წყალი.

3.გაასუფთავეთ კარტოფილი და დაჭერით წყვრილად. გარეცხეთ და გააშრეთ.

4.ფორმაზე პირველ ფენად მოათავსეთ კარტოფლი. შემდეგ – ხორცი და სოუსი. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.

5.მოაყარეთ დაქუცმაცებული ნიორი, მწვანილი და მოცარელა. გამოაცხეთ რეჟიმ “გრილზე”.

გემრიელად მიირთვით!