ნამდვილი ფრანგული კრუასანების რეცეპტი შიგთავსის გარეშე

2695

ყველა, ვისაც კრუასანები უყვარს, ოცნებობს ერთხელ მაინც აღმოჩნდეს პატარა ფრანგულ საცხობში, ცხელი კრუასანით ხელში. ყველა, ვინც იქ ოდესმე ყოფილა, გეტყვით, რომ ფრანგული ნამცხვრები ყველაზე გემრიელია. და მიუხედავად იმისა, რომ კრუასანები ფრანგებს არ გამოუგონებიათ, ნახევარმთვარის ფორმის ფუნთუშები სწორედ ამ ქვეყანაში გახდა სავიზიტო ბარათი.

ფრანგები ამაყობენ თავიანთი კრუასანებით, მათი საუზმე არასრულფასოვანია არომატული, ახლადგამომცხვარი მაფინების გარეშე. ადგილობრივები მათ ახლადგამომცხვარს ჭამენ, რადგან მიაჩნიათ, რომ 3 საათის შემდეგ ეს ხვეულები კარგავენ განსაკუთრებულ გემოს.

მის მოსამზადებლად საკმაოდ დიდი ძალისხმევაა საჭირო. უნდა გაითვალისწინოთ ინგრედიენტების ტემპერატურა, მოითმინოთ და რამდენიმე საათი დაუთმოთ ფენოვანი ცომის მომზადებას. მაგრამ დახარჯული დრო ამად ნამდვილად ღირს. თუმცა, თუ ცომს წინასწარ მოამზადებთ, კრუასანების მოსამზადებლად საკმაოდ დიდ დროს დაზოგავთ.

შეგიძლიათ მაღაზიაში შეიძინოთ კრუასანებისთვის ფენოვანი ცომი და დესერტი ზუსტად ერთ საათში მზად იქნება.

თუ გაქვთ სურვილი, რომ თავისუფალ დროს გემრიელი დესერტი მოამზადოთ, ჩვენ გთავაზობთ ფრანგული კრუასანების რეცეპტს შიგთავსის გარეშე.

ფრანგული კრუასანი

ინგრედიენტები

  • 250 გრ ფქვილი
  • 170 გრ კარაქი
  • 120 მლ რძე
  • 5 გრ მშრალი საფუარი
  • 35 გრ შაქარი
  • 5 გრ მარილი
  • 1 ც კვერცხი

მომზადების წესი

1. ღრმა თასში შეურიეთ ერთმანეთს მშრალი ინგრედიენტები: გაცრილი ფქვილი, შაქარი, საფუარი და მარილი.

2. დაუმატეთ ცივი რძე და მოზილეთ ცომი. შემდეგ დაუმატეთ 50 გრ კარაქი და კვლავ მოზილეთ ცომი. მზა ცომი ხელებზე არ უნდა ეკრობოდეს, ამასთან, იგი უნდა იყოს რბილი და ერთგვაროვანი. თუ კომბაინი გაქვთ, შეგიძლიათ ცომი მასში მოზილოთ.

3. მზა ცომი გაიყვანეთ 15 სმ სიგანის, 30 სმ სიგრძის და 5 მმ სისქის მართკუთხა ფირფიტად. გადაიტანეთ ცომი საჭრელ დაფაზე, ფქვილი მოაყარეთ და ზემოდან საკვები ცელოფანი დააფარეთ. გააჩერეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთით.

4. პერგამენტის ქაღალდისგან გააკეთეთ 15×15 კონვერტი და შუაში დარბილებული კარაქი მოათავსეთ. გააბრტყელეთ კონვერტი, რომ მიიღოთ კარაქის ბრტყელი კვადრატი, შეინახეთ კვადრატი მაცივარში.

5. მოათავსეთ ცომი მაცივარში 6 საათით. შემდეგ გამოდგით ცომი მაცივრიდან და გაიყვანეთ კარაქზე ორჯერ უფრო დიდ ფენად.

6. პერგამენტის ქაღალდის კონვერტი გადააგდეთ, კვადრატის ფორმის კარაქი კი ცომის ერთ მხარეს მოათავსეთ. გადაკეცეთ ცომის მეორე მხარე და ფრთხილად გაიყვანეთ. ნუ გაადნობთ კარაქს, ცომს ზედმეტი კიდეები მოაჭერით.

7. კვლავ გადაკეცეთ ცომი, მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდში და შედგით მაცივარში 1 საათით.

8. ერთი საათის შემდეგ 2 წუთით გააჩერეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე, კვლავ გაიყვანეთ ცომი სიგრძეზე და მოაჭერით ზედმეტი ნაწილები კარაქის გარეშე, სამად გადაკეცეთ ცომი და კვლავ მაცივარში მოათავსეთ 1 საათით. ცომი უნდა გაიყვანოთ არა უმეტეს ხუთი წუთისა, წინააღმდეგ შემთხვევაში, ცომის ფენები შეიძლება ერთმანეთს შეეწებოს.

9. დროის გასვლის შემდეგ მესამედ გაიყვანეთ ცომი 5 მმ სისქის ფენად. დაჭერით ცომი სამკუთხედებად და მოათავსეთ ისინი მაცივარში მხოლოდ 5 წუთით.

10. სამკუთხედ ნაჭრებს მიეცით კრუასანების ფორმა და საცხობ ლანგარზე დაალაგეთ. შეურიეთ ერთმანეთს 50 მლ რძე და 1 ც კვერცხი, მიღებული ნაზავი წაუსვით თითოეულ კრუასანს. შედგით ლანგარი თბილ ღუმელში 2 საათით. იქვე შედგით ერთი ფინჯანი მდუღარე წყალი. მოამზადეთ კრუასანები 25 გრადუსზე.

11. 2 საათის შემდეგ გამოდგით ლანგარი ღუმელიდან და კვლავ წაუსვით რძიანი ნაზავი კრუასანებს. 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში გამოაცხვეთ კრუასანები ზუსტად 10 წუთით. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 160 გრადუსამდე და კიდევ 5 წუთით გამოაცხვეთ. ნამდვილი ფრანგული კრუასანები მზადაა. გემრიელად მიირთვით!