მწვადებს სისტემატიურად ვწვავ ქვაბში – შამფურები ისვენებენ

5151

გარეთ უკვე ძალიან კარგი ამინდებია, ამიტომაც დროა მწვადები მოვამზადოთ. თუ შამფურები ახლოს არ გაქვთ, არ ინერვიულოთ. ქვაბში მომზადებულიც ძალიან გემრიელია.

ინგრედიენტები

  • 3,5კგ ღორის ხორცი
  • 1კგ ხახვი
  • 500გ ლორი
  • მწვანილი
  • კეჩუპი
  • მარილი და წიწაკა

მომზადება

1.დაჭერით ხორცი საშუალო ნაჭრებად.

2.ხორცს მოაყარეთ მარილი და სანელებლები.

3.დააფარეთ პაკეტი და შეინახეთ მაცივარში 1,5-2 საათი.

4.ლორს მოაშორეთ ქერქი და დაჭერით.

5.დაჭერით ხახვი მრგვლად.

6.გააცხელეთ ღრმა აქვაბი.

7.ქვაბში მოათავსეთ ლორი.

8.ზემოდან გადაანაწილეთ ნახევარი ხორცი.

9.მოაყარეთ ხახვი.

10.შემდეგ დარჩენილი ხორცი და ისევ ხახვი.

11.დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 15 წუთი.

12.მოურიეთ ქვაბში არსებულ მასას.

13.ისევ დააფარეთ თავსაფარი და დაელოდეთ 10 წუთი. გაიმეორეთ პროცედირა 3-4 ჯერ.

14.ხორცი კარგად უნდა მოიხარშოს ხახვის წვენში.

15.ამ მომენტის შემდეგ არ დააფაროთ თავსაფარი. მოურიეთ და დაელოდეთ, სითხე უნდა ამოშრეს.

16.ხახვი პრქტიკულად დადნება და ხორცს საოცარ სირბილეს მიანიჭებს.

17.მზად არის!

გემრიელად მიირთვით!