მტვრევადი და ხრაშუნა პეჩენია „ყირიმის ხიდი“

390

სამუშაო დღის ბოლოს ღუმელთან დგომის დრო და სურვილი არ მაქვს. სწორედ ამიტომ, როცა ჩემს შვილებს ჩაიზე მისაყოლებლად ტკბილეული ძალიან უნდათ, მათთან ერთად მეზობელ მაღაზიაში მივდივარ. ამ მხრივ დედამთილი ხშირად მეხმარება: კვირაობით ფხვიერი ნამცხვარი და პეჩენია „ყირიმის ხიდი“ მოაქვს. მისი მომზადება მეც ვისწავლე. მთელი საიდუმლო ალკოჰოლის ინგრედიენტშია.

ზოგი იტყვის, რომ ვიგონებ. თითქოს, ადრე ამ დესერტს ბურბუშელა ერქვა. ვფიქრობ, რომ ახალი სახელი უფრო უხდება. ცომეული ხრაშუნა და მტვრევადი გამოდის, ადვილად იფშვნება. შვილები ყოველ მეორე დღეს მთხოვენ, ამიტომ რეცეპტის დაზეპირება მომიწია. თქვენც გამოგივათ.

როგორ მოვამზადოთ პეჩენია „ყირიმის ხიდი“

ცომი მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება. ესაა ფქვილი, კვერცხი და კონიაკი. ამ პროდუქტებს ნახევარი ბოთლი რაფინირებული ზეთი უნდა დაუმატოთ. დიახ, პეჩენია ფრიტიურში მზადდება. ასე გემრიელი ქერქი იქმნება. დესერტი კალორიულია, მაგრამ რამდენიმე დღეში ერთხელ შეგიძლიათ მიირთვათ.

ინგრედიენტები:

  • 170 გ ხორბლის ფქვილი
  • 2 კვერცხის გული
  • 0,5 ლ მზესუმზირის ზეთი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ს/კ კონიაკი
  • შაქრის ფხვნილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. 1 კვერცხი, 2 კვერცხის გული და კონიაკი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ. თუ კონიაკი არ გაქვთ, ვისკი, რომი ან უბრალოდ არაყი გამოიყენეთ. ალკოჰოლური სასმელი ხრაშუნა ტექსტურას უზრუნველყოფს, ამიტომ გვერდს ვერ აუვლით.

2. იმავე თასში თანდათან ფქვილი გაცერით. ცომი მოზილეთ. მანამ აურიეთ, სანამ ხელზე აღარ მიგეწებებათ. მკვრივი ცომი გამოვა, მაგრამ ამან არ შეგაშინოთ.

3. ცომს სალფეთქი დააფარეთ, ნახევარი საათით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. სამუშაო ზედაპირს ფქვილი მოაყარეთ. ცომი თხელ ფირფიტად გააბრტყელეთ. 30 წუთში საკმაოდ ელასტიური იქნება.

4. ფირფიტა ზოლებად დაჭერით, ხოლო ისინი – პატარა ერთნაირი ზომის რომბებად. თითოეული რომბის ცენტრი ჩაჭერით. ახლა ფორმის ერთი მხარე მეორეში გამოაძვრინეთ.

5. პრინციპში, პეჩენიას ნებისმიერი ფორმა შეგიძლიათ მისცეთ. ფანტაზია ჩართეთ. ღრმა ტაფაში ზეთი გააცხელეთ. მასში პეჩენია ორივე მხრიდან ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე შეწვით.

მზა პეჩენია ჩამჩით ამოიღეთ და ქაღალდზე გადაიტანეთ, რომ ზედმეტი ზეთისგან დაიწუროს. ამის შემდეგ დესერტი თეფშზე გადაიტანეთ და შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. ძალიან მარტივი ცომეულია. ყოველდღე შეგიძლიათ მოამზადოთ. ყავას და კაკაოს უხდება.