მსუბუქი ქლიავის პეროგი ჩასასხმელი ცომით: დეტალური ინსტრუქცია

672

Gastronomia.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ, რომ მთელი ოჯახისთვის ქლიავის პეროგი ჩასასხმელი ცომით მოამზადოთ. ქლიავის სეზონზე სწორედ რომ შესაფერისია. ახლობლები ცომეულს ნაზი გემოთი აუცილებლად დააფასებენ.

გემრიელი ქლიავის პეროგი

პეროგის გამოცხობას კულინარიული უნარების გარეშეც შეძლებთ. საკმარისია, რომ ყველაფერი აურიოთ და ფორმაში ჩაასხათ. მარტივად და სწრაფად მზადდება. თუ სტუმრები უკვე გზაშია, დაგეხმარებათ.

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი
  • 200 გ არაჟანი
  • 100-120 გ შაქარი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 1 ლიმონი
  • 525-550 გ ქლიავი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი
  • მცენარეული ზეთი ფორმაზე წასასმელად

მომზადების წესი:

1. არაჟანი შაქართან ერთად მსუბუქად ათქვიფეთ. მიქსერის გამოყენება საჭირო არაა. კვერცხი დაუმატეთ და ისევ ათქვიფეთ.

2. ლიმონს ცხელი წყალი გადაავლეთ და ცედრა გახეხეთ. ლიმონის წვენი გაწურეთ. ინგრედიენტები მომავალ ცომს დაუმატეთ.

3. ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი აურიეთ. მშრალი ინგრედიენტები გაცერით და თხელ მასას დაუმატეთ. სქელი ერთგვაროვანი მასა უნდა მიიღოთ.

4. ქლიავი კარგად გარეცხეთ, შუაზე გაჭერით, კურკები მოაშორეთ. ზუსტად 400 გ ახალი ხილი უნდა მიიღოთ.

5. ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ. საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით. სილიკონის ფორმას ზეთის წასმა არ სჭირდება.

6. მზა ცომი ფორმაში ჩაასხით. ცომს ზემოდან ქლიავის ნახევრები დაუმატეთ. ბოლომდე არ ჩატვირთოთ. 35-40 წუთით აცხვეთ. მშრალი ასანთით შეამოწმეთ, გამოცხვა თუ არა.

7. პეროგს გაგრილება აცადეთ. სუფრაზე გატანის წინ შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ. მზადაა!

თამამად შეგიძლიათ სხვა სეზონური ხილი გამოიყენოთ, თუ ქლიავი არ გაქვთ. მაგალითად, გარგარით ან ატმით ძალიან გემრიელი გამოდის. ცომს ლიმონის ცედრის და წვენის ნაცვლად ვანილი შეგიძლიათ დაუმატოთ. ცომეულს არომატისთვის შეგიძლიათ დარიჩინი დაუმატოთ. თუ სურვილი გაქვთ, ქლიავი ალკოჰოლში ჩაალბეთ, სანამ პეროგში გამოიყენებთ. არომატზე კრაზანები მოფრინდებიან, ამიტომ ფრთხილად იყავით.