მოლდოვური პლაცინდები კეფირზე და რომელ დიასახლისებს არ გამოდით

721

მოლდოვური სამზარეულო ხაჭოს მიმართ სიყვარულით გამოირჩევა. საერთოდ, ამ რეგიონში უყვართ რძის პროდუქტები: ხაჭო, მაწონი, კეფირი, ყველი საკმაოდ ხშირად გამოიყენება. მოლდოვურმა პლაცინდებმა ამ ბედს თავი ვერ აარიდა და დღეს სწორედ მათ შესახებ გიამბობთ.

ხაჭოდან არა მხოლოდ დესერტების, არამედ მარილიანი კერძებიც შეგიძლიათ მოამზადოთ. რომელი? გიამბობთ, ყურადღებით იყავით. სხვათა შორის, სინამდვილეში მისი მომზადება სირთულეს არ წარმოადგენს. თუმცა ეს უკვე სხვა ისტორიაა.

მოლდოვური პლაცინდები

ინგრედიენტები:

  • კეფირი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • მარილი
  • 1 კგ ხაჭო
  • 1 კვერცხი
  • 1 კგ მწვანილი

მომზადება:

1. ფქვილი, კეფირი, მარილი და სოდა აურიეთ და რბილი ცომი მოზილეთ. 5 ნაწილად გაყავით, დაამრგვალეთ და 30 წუთით გააჩერეთ.

2. ამ დროში შიგთავსი მოამზადეთ. პლაცინდისთვის ნებისმიერი შიგთავსი (კომბოსტო, კარტოფილი და ა.შ.) გამოდგება, მაგრამ დღეს ხაჭოს გამოვიყენებთ. ამისთვის ხაჭო აიღეთ, მარილი, კვერცხი, კამა დაუმატეთ და აურიეთ.

3. ცომი თხლად გააბრტყელეთ, ცენტრში შიგთავსი მოათავსეთ, კვერის კიდეებში 8 ჩანაჭერი გააკეთეთ.

4. ახლა საპირისპირო კიდეები შუაში იქ, სადაც შიგთავსია მოცემული, შეაერთეთ. ასე 4-ჯერ უნდა გააკეთოთ. ცომით მთელ ზედაპირს დაფარავთ და შიგთავსი აღარ გამოჩნდება.

5. პლაცინდები ცხელ ზეთში საშუალო ცეცხლზე მომზადებამდე შეწვით. ის ოქროსფერი და თვალისთვის ძალიან სასიამოვნო უნდა გახდეს.

6. ცოტა გააგრილეთ, შემდეგ ნაჭრებად დაჭერით და წვენთან ან ჩაისთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ.

აი, ასეთი საინტერესო წასახემსებელი გამოგვივიდა. რაღაც მსგავსს ფენოვანი ცომიდან აკეთებენ, მაგრამ გემო განსხვავდება. რაც მთავარია, მოლდოვური პლაცინდები ძალიან მსუბუქი და სწრაფად მოსამზადებელია. პროცესში შეგიძლიათ ბავშვი ჩართოთ, დაე, ისწავლოს!

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ!