მოთუშული ქათამი ოსტნეულით, ძალიან პოპულარული კერძია ჩვენს ოჯახში. დედა მე და ჩემს ძმას ძალიან ხშირად გვიმზადებდა.
ამ მეთოდით მომზადებული ხორცი უგემრიელესი და უნაზესია.
ინგრედიენტები
- ქათმის ბარკალი 7 ცალი
- დამწნილებული კომბოსტო 350გ
- სტაფილო 1 ცალი
- ხახვი 1 ცალი
- პომიდვრის პასტა 2 სუფრის კოვზი
- დაფნის ფოთოლი 3 ცალი
- წიწაკების ნარევი და მარილი გემოვნებით
მომზადება
1.დაჭერით ხახვი წვრილ კუბიკებად. ხახვი გაყავით 3 ნაწილად. ერთი ნაწილი მოათავსეთ ღრმა ქვაბში.
2.გახეხეთ სტაფილო, გაყავით 3 ნაწილად. 1 ნაწილს დაუმატეთ ხახვი. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. კომბოსტოც გაყავით 3 ნაწილად. 1 ნაწილი დაუმატეთ ბოსტნეულს.
3.ბარკლებს წაუსვით წიწაკა და მარილი. ბოსტნეულზე მოათავსეთ 3 ბარკალი. ნელ-ნელა დაუმატეთ მომზადებული პროდუქტები.
4.ქილებში მოათავსეთ დაფნის ფოთოლი. 0,5ლ წყალში გახსენით პომიდვრის პასტა. მასა მოასხით ქათამს ბოსტნეულთან ერთად. დააფარეთ თავსაფარი და მოთუშეთ 1,5 საათი.
გემრიელად მიირთვით!