ტორტი “ორი ნიგოზი”

1142

ყოველთვის კაია, როცახელისახლოს მარტივი რეცეპტები გეგულებათ. განსაკუთრებით ისეთი, რომელიც არ საჭიროებს დიდ წვალებასა და დროს. სწრაფად მოზილეთ ცომი და გამოაცხვეთ, ასე მარტივად უნდა მომზადდეს დესერტი.

ეს ტორტი ნიგვზითა და შოკოლადით გამოდის საოცრად ნაზი და გემრიელი. ის ძალიან უხდება ჩაის და ყავას.

ინგრედიენტები

  • კარაქი 135გ
  • კვერცხი 6 ცალი
  • შავი შოკოალდი 200გ
  • ნიგოზი 200გ
  • ნუში 200გ
  • შაქრის ფხვნილი 120გ

მომზადება

1.დააუცმაცეთ შოკოლადი, ნიგოი და ბნუში.

2.განაცალკევეთ ცილა და გული. მდნარი კარაქი ათქვიფეთ შაქარტან ერთად. დაუმატეთ რიგრიგობით კვერცხის გული და კარგად ათქვიფეთ.

3.მიღებულ მასას დაუმატეთ დაქუცმაცებული ინგრედიენტები.

4.ათქვიფეთ ცილა, და დაუმატეთ დანარჩენ მასას. ფრთხილად მოურიეთ, რათა ცომში ჟანგბადის ბურთულები არ გაქრნენ.

5.გამოსაცხობი ფორმა ამოფინეთ ქაღალდით და წაუსვით ზეთი, გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 35-40 წუთი.

6.ტორტს მოაყარეთ შაქრის ფხვნილი, გააფორმეთ ნიგვზით და როზმარინით. გემრიელად მიირთვით!

მე ამ ნამცხვაერ ყოველთვის ვაცხობ საახალწლოდ და შესაბამისადაც ვაფორებ. ამ რეცეპტში შეგიძლიათ ძალიან მარტივად მიმართოთ იმპროვიზაციას.