მოწითალო მინი ფანქეიქები კარგია იმით, რომ ოლადებისგან განსხვავებით, რომელიც ზეთში ცურავს, ის მშრალ ტაფაზე მზადდება. სიტყვაზე, მისი შეწვა უფრო მარტივია, ვიდრე თხელი აჟურული ბლინების გამოცხობა. გემრიელი და სწრაფი საუზმეა, რომელსაც ოჯახის უმცროსი წევრებიც აუცილებლად დააფასებენ.
პოპულარული ამერიკული ფანქეიქების მინი ვერსიის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ საკონდიტრო ტომარა. მისი წყალობით ლამაზ მრგვალ პატარა ნამზადებს გააკეთებთ. თუ საკონდიტრო ტომარა არ გაქვთ, პარკი აიღეთ და კუთხეში ირიბად გადაჭერით. მზადაა!
როგორ მოვამზადოთ მინი ფანქეიქები რძით
ალბათ, ამ კერძში ტაფაზე ფანქეიქის ლამაზად გადმოტრიალება ყველაზე რთული ამოცანაა. საქმე იმაშია, რომ ცომის რგოლები საკმაოდ მარტივია, ამიტომ ჩვეულებრივი სპატულის გამოყენება მოსახერხებელი არაა. გირჩევთ, ხის ჩხირი ან კბილის ჩხირი გამოიყენოთ. მათი დახმარებით ფანქეიქებს მარტივად გადაატრიალებთ, თან შეუმწვარ ფანქეიქებს არ შეეხებით.
ინგრედიენტები:
- 90 გ შაქარი
- 0,25 ჩ/კ მარილი
- 5 გ გამაფხვიერებელი
- 1 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- 3 კვერცხი
- 200 გ ხორბლის ფქვილი
- 110 მლ რძე
მომზადების წესი:
1. შაქარი ღრმა თასში ჩაყარეთ. კვერცხი დაუმატეთ და სათქვეფით კარგად ათქვიფეთ.
2. გაცრილი ხორბლის ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი დაუმატეთ. ისევ აურიეთ.
3. თანდათან რძე დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით და ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
4. ცომი საკონდიტრო ტომარაში გადაიტანეთ. მისი დახმარებით პატარა ნამზადები მშრალ ტაფაზე გადაიტანეთ.
5. ბუშტების გამოჩენის შემდეგ მინი ფანქეიქები გადააბრუნეთ. მეორე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით. ზეთის დამატება საჭირო არაა. მზადაა!
მინი ფანქეიქები შესქელებულ რძესთან, მურაბასთან, თაფლთან ან კარამელის სოუსთან ერთად შეგიძლიათ მიირთვათ. კარამელის სოუსის მოსამზადებლად 50 გ კარაქი პატარა ქვაბში გადაიტანეთ. 100 გ ყავისფერი შაქარი დაუმატეთ. ნარევი გააცხელეთ, სულ ურიეთ. როცა ოქროსფერი გახდება, 300 გ ნაღები დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. რამდენიმე წუთში სოუსი მზად იქნება და ლამაზ ფანქეიქებთან ერთად სუფრაზე შეგიძლიათ გაიტანოთ. გემრიელად მიირთვით!