მარწყვის ჩიზქეიქი. ნაზი დესერტის ერთი ნაჭერიც არ დარჩება

152

მარწყვის სეზონის დაწყებისთანავე დროს არ ვკარგავ. მაშინვე ბაზარში ახალ კენკრას და ხაჭოს ვყიდულობ. სახლში მოსვლისთანავე საყვარელი ყველის დესერტის მომზადებას ვიწყებ. მარწყვის ჩიზქეიქი სწრაფად მზადდება. დიასახლისებისთვის, რომლებიც დროს აფასებენ, ნამდვილი უპირატესობაა.

პეროგი ძალიან გემრიელი, არომატული, ნოყიერი და ლამაზი გამოდის. კარგად იჭრება და ფორმას არ კარგავს. მარწყვი ჟელეთი ჩიზქეიქს უფრო მსუბუქს და მორთულს ხდის.

უნაზესი მარწყვის ჩიზქეიქი: მომზადების ნიუანსები

ასეთი ჩიზქეიქის მოსამზადებლად ხარისხიანი ზეთი (83% ცხიმიანობა) არ დაიშუროთ. ნებისმიერი ორცხობილა გამოგადგებათ. ყავის ორცხობილით განსაკუთრებით გემრიელია. თუ მაქსიმალურად სახლურის მომზადება გსურთ, კლასიკური ფხვიერი ცომი მოამზადეთ. გირჩევთ, დესერტი დღესვე მოამზადეთ და ბოლო ნაფშვენამდე მისით ისიამოვნოთ.

ინგრედიენტები:

  • 1300 გ ხაჭო
  • 6 კვერცხი
  • 16 გ ვანილი
  • 130 გ კარაქი
  • 250 გ ორცხობილა
  • 300 გ შაქარი
  • 2 ს/კ სახამებელი
  • 40 მლ ლიმონის წვენი

მომზადების წესი:

1. ორცხობილა დაფშვენით, კარაქი დაუმატეთ და ხელით ან ბლენდერით აურიეთ. მიღებული მასა პერგამენტდაფარებულ ფორმაში გადაიტანეთ.

2. ხაჭო და შაქარი დააბლენდერეთ. კვერცხი, ვანილი, დარჩენილი რბილი კარაქი და სახამებელი დაუმატეთ.

3. ნახევარი ლიმონის წვენი ჩაასხით და ერთიანი მასის მიღებამდე ათქვეფეთ.

4. ხაჭოს მასა ორცხობილის ფენას დაუმატეთ. 170 გრადუსზე დაახლოებით 1 საათით აცხვეთ. ღუმელი გამორთეთ და გასაგრილებლად გააჩერეთ. ჩიზქეიქი ფორმიდან ამოიღეთ და გაგრილება აცადეთ.

5. გაფორმებაზე გადადეთ: მარწყვი შუაზე გაჭერით და ჭრილით ქვემოთ დააწყვეთ.

6. 200 გ ცხელ წყალში მარწყვის ჟელე გააზავეთ. როგორც კი გაგრილდება და გასქელებას დაიწყებს, მარწყვს მოასხით. ჩიზქეიქი მაცივარში 4 საათი გააჩერეთ. უკეთესია, თუ მთელი ღამე გააჩერებთ.

ინგრედიენტების მითითებული რაოდენობით 2 კგ მარწყვის ჩიზქეიქი გამოვა. 22-24 სმ დიამეტრის სახსნელი ფორმა გამოიყენეთ. მზა პეროგი პირში დნება, რითაც ყველას იზიდავს. ზომიერად ტკბილი, ნაზი და ლამაზი დესერტია, რომელიც დიდ სადღესასწაულო სუფრასაც დაამშვენებს.