ბერძნული სამზარეულოს საამაყო კერძი. ჩემმ ბავშვებს ძალიან მოსწონთ.
ინგრედიენტები
- 1,5კგ ბადრიჯანი
- 150გ ყველი
- 150გ საფანელი
- 100გ პური
- სანელებლები გემოვნებით
- ოხრახუში
- 1 კბილი ნიორი
- 1 კვერცხი
- რძე
- 200გ რბილი ყველი
- მცენარეული ზეთი
მომზადება
- ტაფაზე დაასხით ზეთი და შეწვით ბადრიჯანი. დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა წყალი. დააფარეთ თავზე და მოთუშეთ 15-20 წუთი.
- დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში. მოატავსეთ ჯამში და გააგრილეთ.
- მოაყარეთ მარილი, გახეხილი ყველი, კვერცხი, რძეში დარბილებული პური, საფანელი, ოხრახუში, დაჭყლეტილი ნიორი და შავი წიწაკა გემოვნებით.
- მოზილეთ მიღებული ფარში. თუ მასა თხელი გამოვა დაუმატეთ საფანელი. ფარშს მიეცით ბურთულის ფორმადა ზემოდან დაადეთ ყველი.
- გააბრტყელეთ და მიეცით კატლეტის ფორმა. ამოავლეთ ფქვილში ან საფანელში. შეწვით ზეთში.
- მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდზე და სეწვით 180 გრადუსზე 10-15 წუთი.
გემრიელად მიირთვით!