ლობიოს სუპი ბებიის რეცეპტით

1457

ლობიოს სუპი – საოცარი კერძია, მაგრამ ერთი ნაკლი აქვს. ლობიოს მოხარშვას ძალიან დიდი დრო სჭირდება. ამიტომაც, ლობიო ნაადრევად უნდა დაალბოთ რამდენიმე საათით. შედეგი ნამდვილად გაგაოცებთ.

ინგრედიენტები

  • ლობიო 400გ
  • კარტოფილი 3 ცალი
  • წყალი 3 ლიტრი
  • ბრინჯი 0,25 ჭიქა
  • ხახვი 1 ცალი
  • ხორბლის ფქვილი 1 სუფრის კოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი 30მლ
  • შავი წიწაკა (დაფქული) 0,25ჩაის კოვზი
  • მარილი გემოვნებით
  • მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ლობიო მთელი ღამით დაალბეთ ადუღებულ, მაგრამ გაგრილებულ წყალში. ამ მეთოდის დახმარებით ლობიო გახდება ძალიან რბილი.
  2. შემდეგ გარეცხეთ და მოხარშეთ ლობიო. ამისათვის დაგჭირდებათ 50-60 წუთი.
  3. კარტოფილი გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და დაჭერით.
  4. გასუფთავებული ხახვი და სტაფილო დაჭერით კუბიკებად.
  5. კარგად გარეცხეთ ბრინჯი.
  6. აადუღეთ წყალი, მასში მოათავსეთ ლობიო, კარტოფილი, ბრინჯი, ნახევარი სტაფილო და ხახვი. მოხარშეთ 20 წუთი.
  7. ამასობაში ტაფაზე შეწვით მეორე ნაწილი ხახვი და სტაფილო.
  8. ტაფაზე არსებულ ინგრედიენტებს მოაყარეთ ფქვილი და შეწვით 1 წუთი, ურიეთ განუწყვეტლივ.
  9. შემწვარი მასა დაუმატეთ სუპს. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა გემოვნებით. მოამზადეთ კიდევ 7 წუთი.
  10. სუპს მოაყარეთ დაწრილი მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!