ლეჩოზე ჩემი ოჯახის წევრები გიჟდებიან, ჩემი მეუღლე მის გარეშე მაგიდასთან არ ჯდება.
ზამთრისთვის მინიმუმ 20 ქილას ვამზადებ – უსწრაფესად მთავრდება. ამ წელს გადავწყვიტე ორმაგად მეტი მოვამზადო. ძალიან უხდება ხორცს, თევზს და კარტოფილს. სახლში გამომცხვარ პურთან ისეთი გემრიელია ამის გადმოცემა სიტყვებით შეუძლებელია. მის მოსამზადებლად დაგვჭირდება ძალიან მარტივი პროდუქტები.
ინგრედიენტები
- 1,5კგ მწარე წიწაკა
- 2,2კგ პომიდორი
- 150გ ნიორი
- 1 სუფრის კოვზი მარილი
- 5 სუფრის კოვზი შაქარი
- 100მლ მცენარეული ზეთი
- 1 დესერტის კოვზი 9% ძმარი (0,5ლ ქილაზე)
- ბაზილიკი, კამა, ქინძი – თითო კონა
მომზადება
- გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ბოსტნეული.
- პომიდორი დააქუცმაცეთ: შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი, ხორცსაკეპი ან წვენსაწური.
- მიღებული პომიდვრის პასტა გადაიტანეთ სქელ ქვაბში.
- დადგით ცეცხლზე, აადუღეთ საშუალო ცეცხლზე. მოხარშეთ დაახლოებით 5-7 წუთი.
- მწარე წიწაკას არ მოაშოროთ თესლები, უბრალოდ მოაჭერით ბოლოები და დაჭერით.
- თუ ცხარეს მოყვარული არ ხართ შეგიძლიათ წიწაკა არ გამოიყენოთ.
- დააქუცმაცეთ ნივრის კბილი.
- მწვანილი დაჭერით თქვენთვის მოსახერხებელი ვარიანტის მიხედვით. მე მაგალითად ვხეხავ წვრილად.
- წამოდუღებულ პომიდორს დაუმატეთ წიწაკა, მარილი, შაქარი, ზეთი და მოურიეთ. მოხარშეთ 10 წუთი.
- ამ დროის გასვლის შემდეგ დაუმატეთ მწვანილი, მოურიეთ და გააგრძელეთ მომზადება 10-15 წუთი.
- ადუღებული წიწაკა გადაანაწილეთ სტერილურ ქილებში, მოასხით ძმარი და დააფარეთ თავსაფარი.
თქვენი დროის მხოლოდ 40 წუთი: და მაცივარში 6 (0,5ლ) ქილა ლეჩო გექნებათ.
გემრიელად მიირთვით!