შარლოტაზე მარტივი! ღრუბელივით ფორებიანი ყაყაჩოს პეროგი საოჯახო რეცეპტით

460

ყაყაჩოს შიგთავსის მქონე ცომეული დიდად არ მიყვარს, ამიტომ თავად იშვიათად ვაცხობ, მხოლოდ ქმრის შეკვეთით. ერთხელ მეუღლემ სოფლიდან ბებიას საჩუქარი და მასთან ერთად რეცეპტი ჩამოიტანა. მარტივი ყაყაჩოს პეროგი იყო, რომელიც ბებიამ სპეციალურად მისთვის გამოაცხო. მოხუცი ქალის პატივსაცემად ერთი ნაჭერი გავსინჯე და მაშინვე მეორე გადმოვიღე.

ღრუბელივით ფორებიანი, ნაზი და გემრიელი დესერტი იყო. რეცეპტი სწრაფად შევისწავლე და მეორე დღეს ყაყაჩოს პეროგი გამოვაცხვე. სირთულით ცნობილ შარლოტას ჰგავს: აურიეთ და გამოაცხვეთ. ზემოდან შესქელებული რძით და კაკლით გავაფორმე. სურვილის შემთხვევაში მხოლოდ შაქრის ფხვნილი შეგიძლიათ მოაყაროთ.

ინგრედიენტები:

  • 1 კვერცხი
  • 100 გ არაჟანი
  • 3 გ გამაფხვიერებელი
  • 120 გ მოხარშული შესქელებული რძე
  • 80 გ შაქარი
  • 100 გ ხორბლის ფქვილი
  • 25 გ ყაყაჩო

მომზადების წესი:

1. კვერცხი თასში ჩატეხეთ და მიქსერით ათქვიფეთ. თანდათან შაქარი დაუმატეთ. გათეთრებულ და აფუებულ მასას არაჟანი დაუმატეთ და მიქსერით ცოტა ხნით ათქვიფეთ.

2. ფქვილი და გამაფხვიერებელი გაცერით და თხევად მასას დაუმატეთ, სათქვეფით კარგად აურიეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

3. ყაყაჩო ცომს დაუმატეთ და აურიეთ. 18 სმ დიამეტრის საცხობ ფორმაში პერგამენტის ქაღალდი ჩააფინეთ და მასა ჩაასხით. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით აცხვეთ.

4. პეროგს გაგრილება აცადეთ. შემდეგ ფორმიდან ამოიღეთ და მოხარშული შესქელებული რძე წაუსვით. დამატებით დაქუცმაცებული კაკალი მოაყარეთ.

ვინ იფიქრებდა, რომ ყაყაჩოს პეროგი მომეწონებოდა. ამ ინგრედიენტებით პატარა პეროგი გამოდის, ამიტომ რაოდენობას ვაორმაგებ და უფრო დიდ ფორმაში ვაცხობ.