შოკოლადი ,,სნიკერსი,” რომელიც ასეთი პოპულარული იყო 90 წლებში, ჯერ კიდევ ინარჩუნებს პოპულარობას. თუ გადავხედავთ ფასს და შემადგენლობას მიხვდებით, რომ სახლის პირობებში მისი მომზადება შეგიძლიათ, რაც უფრო იაფი დაგიჯდებათ. თუ არ მოგწონთ ასეთი ტკბილი, შეგიძლიათ შაქარის შემცველობა შეამციროთ და დაუმატოთ შედედებული რძე.
ეს დესერტი არ არის ძალიან მარტივი მოსამზადებელი და არც ძალიან იაფი, თუმცა სტუმრებისთვის, ბავშვთა და საახალწლო დღესასაწაულებისთვის, როდესაც მთელი ოჯახი მზად არის ერთად გაატაროს დრო, იდეალურია. შეგიძლიათ მისი მაცივარში დიდი ხნით შენახვა, ასე რომ, თუ დასვენება გადაწყვიტეთ, შეგიძლიათ მიირთვათ წინასწარ მომზადებული დესერტი.
მასალები:
- კარაქი – 180 გ
- რძიანი შოკოლადი – 400 გ
- შოკოლადი ირისი – 500 გ
- შაქარი – 275 გ
- შედედებული რძე – 0.25.
- მიწისთხილის კარაქი – 50გ
- არაქისი – 1.5 ჭიქა.
- ვანილინი – 1 ჩ.კ.
- კრემი – 0.25 ლ
- გარგრის ჯემი – 2 ს.კ.
- თეთრი კვერცხი – 3 ც
- ჟელატინი – 1 ჩ.კ.
- მარილი – 0.25 გ
- წყალი – 0.25 ლ.
მომზადება:
1. დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 50 გ კარაქი და 50 გ ირისი და ნახევარი შოკოლადი. აურიეთ ერთმანეთს. გადმოიღეთ სინზე და მთლიანად თანაბრად გადაანაწილეთ. შედგით მაცივარში.
2. დაუმატეთ ჟელატინს წყალი, 50 წუთის განმავლობაში აურიეთ. დაუმატეთ მარილი და მსუბუქად ურიეთ. დაამატეთ ჯემი, დაამატოთ 3 სუფრის კოვზი. შაქარი, 5 წუთის განმავლობაში ვადუღოთ დაბალი ცეცხლზე, დაამატოთ ცილა და ჟელატინი, ურიეთ ნაზად.
3. 80 გ კარაქი დაბალ ცეცხლზე დადგით, დაუმატეთ შედედებული რძე და 1 ჭიქა შაქარი, გააჩერეთ 5 წუთი. შეურიეთ სწრაფად ცილოვანი მასა, არაქისის კარაქი, თხილი და ვანილი. დაამატეთ ზედა ფენას და შედგით მაცივარში.
4. კრემი დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაუმატეთ 400 გრამი ირისი. ჩაასხით ფორმებში. თანაბრად გაანაწილეთ.
5. უკვე გამზადებულ ფენას დაუმატეთ ირისი, დანარჩენი შოკოლადი და შედგით მაცივარში.
რამდენიმე წუთში რეცეპტი მზად არის. მიირთვით ჩაისთან და ყავასთან ერთად. გპირდებით, რომ მისი მომზადება სულ მოგინდებათ. გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!