ცომის და ორი სახეობის სოუსის მომზადება ის არაა, რაც სამსახურიდან დაბრუნებისას გვსურს. თუ გემრიელი ლაზანიას მირთმევა გინდათ, მაგრამ მომზადებაზე წვალება თქვენი არაა, გამოსავალი არსებობს. ცნობილი იტალიური კერძის ზარმაცების რეცეპტი სცადეთ. ლაზანია ბლინებისგან თქვენი ხსნაა.
ცომის მოზელა ან ნაყიდი ფურცლების მოხარშვა არ მოგიწევთ. საკმარისია, რომ ბლინები ტაფაზე გამოაცხოთ, რაც დიდ დროს არ წაგართმევთ. წვნიანი შიგთავსით გაავსეთ და კერძი თითქმის მზადაა.
სწრაფი ლაზანია ბლინებით: როგორ მოვამზადოთ
პოპულარული იტალიური კერძის ეს ვარიანტი ხორცის ფარშის გამოყენებას არ გულისხმობს. ასეთი ლაზანია ისედაც კარგი გამოდის. ბეშამელის სოუსი სოკოთი სავსე ბლინებს იდეალურად ავსებს. ნოყიერი და გემრიელი გამოდის. თუ უფრო გემრიელი კერძის მომზადება გსურთ, 3 კვერცხი მოხარშეთ და წვრილად გახეხეთ. კვერცხი შემწვარ ქამა სოკოს დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. არომატული შიგთავსი ბლინებისთვის მზადაა.
ინგრედიენტები:
- 3 კვერცხი
- დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
- 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
- 310 გ ხორბლის ფქვილი
- 450 გ ქამა სოკო
- 2 კბილი ნიორი
- 40 გ კარაქი
- 100 გ ხმელი ყველი
- მარილი გემოვნებით
- 4 ჭიქა რძე
- 1 ჩ/კ შაქარი
- 0,5 ჭიქა წყალი
- 1 ხახვი
- 2 ს/კ არაჟანი
- 2 მწიკვი მუსკატის კაკალი
მომზადების წესი:
1. კვერცხი ღრმა თასში ათქვიფეთ. 0,5 ჩ/კ მარილი და შაქარი აურიეთ. 220 გ ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. 2 ჭიქა რძე, თბილი წყალი და 2 ს/კ მცენარეული ზეთი ჩაასხით და კარგად ათქვიფეთ.
2. ბლინები ტაფაზე უზეთოდ გამოაცხვეთ.
3. ხახვი გათალეთ და წვრილად დაჭერით. ნიორი გაწმინდეთ და დაჭყლიტეთ. ხახვი ცხელ ტაფაზე ზეთში ნახევრად გამჭვირვალობამდე შეწვით.
4. სოკო პატარა კუბებად დაჭერით. ნიორი და ხახვი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. 3-4 წუთით შეწვით. ცეცხლს დაუწიეთ და კიდევ 8 წუთით ჩაშუშეთ.
5. სოკო თასში გადაიტანეთ. არაჟანი, მარილი და შავი წიწაკა დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
6. სოკოს შიგთავსი ბლინებს დაუმატეთ და შეახვიეთ. ბლინები ზეთწასმულ საცხობ ფორმაში გადაიტანეთ.
7. სქელძირიან ქვაბში რბილი კარაქი მოათავსეთ. 3 ს/კ ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. 2 ჭიქა რძე, 0,5 ჩ/კ მარილი და მუსკატის კაკალი დაუმატეთ. ერთგვაროვანი სქელი მასის მიღებამდე აურიეთ.
8. ბლინებს მზა სოუსი მოასხით. წვრილად გახეხილი ხმელი ყველი მოაყარეთ. 190 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით აცხვეთ.
ლაზანია ყოველთვის რთული და დიდხნიანი არაა. როგორც ხედავთ, ასეთი კერძი სწრაფად შეგიძლიათ მოამზადოთ. თუ კლასიკური ლაზანიას გემო მოგბეზრდათ, დღევანდელი რეცეპტი ჩაინიშნეთ. პოპულარული კერძის უჩვეულო და მარტივი ვარიანტი მოგეწონებათ.