კიტრის მწნილი 1 ღამეში – ყველაზე გემრიელი და ხრაშუნა

1952

არასოდეს არ მიყვარდა კიტრის მწნილი, შესაბამისად არასოდეს არ ვამზადებდი. ამ რეცეპტით დამწნილებული კიტრის გასინჯვის შემდეგ დამიჯერეთ ყველაფერი შეიცვალა. ახლა ნამდვილად დავიწყებ ზამთრისთვის სხვაგვარად მომზადებას. თქვენც ცადეთ და თავად დარწმუნდით.

ინგრედიენტები

  • ქილა 1,5ლ
  • კიტრი
  • კამა
  • წიწაკის მარცვლები 6 ცალი
  • მოცხარის და ჯანჯაფილის ფოთლები
  • ნიორი
  • მარილი 1,5 სუფრის კოვზი

მომზადება

  1. კარგად გარეცხეთ კიტრი, მოაშორეთ ბოლოები.
  2. ქილაში მოათავსეთ ფოთლები, კამა და ნიორი.
  3. მოათავსეთ კიტრი(აავსეთ ნახევარი ქილა) და შემდეგ ისევ მწვანილის ფენა ნიორთან ერთად.
  4. აავსეთ ქილები.
  5. მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ფოთლები.
  6. დაასხით ცხელი წყალი და დააფარეთ თავსაფარი. შეანჯღრიეთ, რათა გაიხსნას მარილი.
  7. ქილა გაგრილებამდე დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ გადაიტანეთ მაცივარში.

გემრიელად მიირთვით!