კატლეტები არყით: რატომ და რამდენი ცეცხლოვანი წყალი დავუმატოთ

449

პარადოქსი: ბოსტნეულის კატლეტი ყოველთვის უფრო მოცულობითი გამომდის, ვიდრე კლასიკური ხორცის კატლეტი. მაგალითად, ბადრიჯნის კატლეტი პომიდვრის საწებელში უბრალოდ შეუდარებელი გამომდის! ახლახანს მეზობელმა მასწავლა რეცეპტი, რომელიც საღამოს მინდა ვცადო. კატლეტი არყით ჯერ არ მომიმზადებია.

რეცეპტი ბანალურად მარტივია: როგორც ადრე, ყველა ინგრედიენტს ვურევ, მაგრამ პროცესში რამდენიმე სუფრის კოვზ არაყს ვუმატებ. შეწვის შემდეგ სპირტის გემო არ იგრძნობა, მაგრამ კატლეტი არყით ნამდვილად უფრო რბილია. არ ჯდება, არამედ მოცულობითი რჩება. რეკომენდაციას ვუწევ!

ინგრედიენტები:

  • 350 გ ღორის ფარში
  • მარილი გემოვნებით
  • პაპრიკა გემოვნებით
  • 1 კვერცხი
  • 1–2 ს/კ ხორბლის ფქვილი
  • 2 ს/კ პური
  • დაფქული შავი წიწაკა გემოვნებით
  • 1–2 ს/კ არაყი
  • 1 ხახვი
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ღორის ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში გაატარეთ. პირადად, ფარშს ყოველთვის სახლში ვამზადებ. ხორცს პურის ნაფშვენს ვუმატებ. სურვილისამებრ, პური შეგიძლიათ რძეში ჩაალბოთ.

2. პურიან ფარშს დაუმატეთ კვერცხი, მარილი და სანელებლები გემოვნებით. 1–2 ს/კ არაყი დაასხით. ხელით კარგად აურიეთ. ფარშს კუბებად დაჭრილი ხახვი დაუმატეთ.

3. კარგად აურიეთ და მზა ფარშიდან კატლეტებს ფორმა მიეცით. თითოეული ფქვილში ამოავლეთ. ცხელ მცენარეულ ზეთში კატლეტი ორივე მხრიდან შეწითლებამდე შეწვით.

კატლეტი არყით წარმოუდგენლად რბილი და მოცულობითი გამოდის, თან მაცივარში დიდხანს შეგიძლიათ შეინახოთ. გამოცდილი დიასახლისების აზრით, არაყი მავნე ბაქტერიებს კლავს და ხორცს დეზინფექციას უტარებს. სწორედ ამიტომ, ასეთი კატლეტი სწრაფად მზადდება. გემრიელად მიირთვით!