უნივერსალური დესერტი, რომელიც შეუდარებელია. ხრაშუნა კორჟი და უნაზესი კრემი – იდეალურია!
შემადგენლობა
- 50გ შაქარი
- 6 კვერცხი
- 45გ ფქვილი
- 10გ ვანილი
- 150გ ნიგოზი
- 185გ შაქარი
აუცილებლად გამოიყენეთ ოტახის ტემპერატურის კვერცხი.
გულსართი
- 80გ შოკოლადი
- 80გ ნაღები
შოკოლადი აუცილებლად უნდა იყოს შავი, ხოლო ნაღები ცხიმიანი
კრემი
- 90გ შაქარი
- 300გ კარაქი
- 115გ რძე
- 6 კვერცხი
- 15გ ყავა
მომზადება
- გარეცხეთ ნიგოზი.
- მოხალეთ უცხიმო ტაფაზე.
- დააბლენდერეთ.
- დაუმატეთ ფქვილი და დიდი ულუფა შაქარი.
- კიდვ დააბლენდერეთ.
- განაცალკევეთ ცილა და გული.
- გული კარგად ათქვიფეთ შაქართან და ვანილთან ერთად.
- დაუმატეთ ნიგვზის მასა.
- ფორმაში ჩააფინეთ ქაღალდი.
- მიღებული ცომი გადაანაწილეთ ფორმებში.
- მოატავსეთ 1,5 საათი ღუმელში.
- მოამზადეთ 150 გრადუსზე.
- მის სრულად გაგრილებას დასჭირდება ნახევარი დღე.
- მოაშორეთ პერგამენტი.
- ქვაბში ჩაასხით ნაღები.
- წამოადუღეთ.
- დაუმატეთ შოკოლადი.
- დაელოდეთ 1 წუთი.
- მიღებული მასა ათქვიფეთ ბლენდერით.
- გააგრილეთ.
- წაუსვით კორჟებს.
- შეინახეთ მაცივარში.
- აადუღეთ რძე.
- დაუმატეთ ყავა.
- საშუალო ცეცხლზე მოათავსეთ.
- შაქარი და ნაღები ათქვფიეთ.
- და დაიწყეთ ნელ-ნელა რძისა და ყავის მასაში გადასხმა.
- არ შეწყვიტოთ თქვეფა.
- როგორც კი 85 გრადუსამდე მივა კრემის ტემპერატურა გადმოიტანეთ ცეცხლიდან.
- კარგად ათქვიფეთ ბლენდერით.
- დაელოდეთ კრემის გაგრილებას.
- ატქვიფეთ კარაქი და დაუმატეთ კრემს.
- ააწუეთ ტორტი, წაუსვით კორჟებს კრემი შიგნიდან და არედანაც.
- ზემოთა კორჟი უნდა იყოს შოკოლადის.
- გააჩერეთ მაცივარში 6 საათი.
გემრიელად მიირთვით!