ზარმაცი ტოლმა ქათმით ტაფაზე

849

ტოლმა ნამდვილად სიგიჟემდე მიყვარს. ბავშვობის პერიოდში ტოლმას მხოლოდ სადღესასწაულოდ ამზადებდნენ.

დღეს კი ყოველდღიურობის დიდი ნაწილი გახდეს. უგემრიელესი კერძი და ერთმანეთზე მარტივი ინგრედიენტები.

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე 500გ
  • ბრინჯი 200გ
  • სტაფილო 2 ცალი
  • არაჟანი 2 სუფრის კოვზი
  • მზესუმზირის ზეთი 30მლ
  • მარილი გემოვნებით
  • კომბოსტო 1 ცალი
  • ხახვი 2 ცალი
  • პომიდვრის პასტა 1 სუფრის კოვზი
  • კაკალი ქინძი 0,5 ჩაის კოვზი
  • შავი წიწაკა

მომზადება

1.პირველ რიგში მოამზადეთ პროდუქტები გულსართისთვის. ქათმის ხორცისგან მოამზადეთ ფარში, მოხარშეთ ბრინჯი. გაასუფთავეთ ხახვი და სტაფილო.

2.დაჭერით ხახვი კუბიკებად, ხოლო სტაფილო გახეხეთ. მოთუშეთ ბოსტნეული ზეთში.

3.ახლა კი მოვამზადოთ კომბოსტო. მოხარშეთ კომბოსტო დარბილებამდე. განაცალკევეთ ფოთლები.

4.მოამზადეთ გულსართი. ჯამში მოათავსეთ ფარში, ბრინჯი და ნახევარი მოთუშული ბოსტნეული. დაუმატეთ სანელებლები და მოურიეთ.

5.მიეცით ტოლმას ფორმა. კომბისტოზე მოათავსეთ 1 სუფრის კოვზ გულსართს და გადავახვიეთ.

6.გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში ან მაღალ ტაფაზე. ზემოდან გადაანაწილეთ მოთუშული ბოსტნეული.

7.არაჟანს დაუმატეთ პომიდვრის პასტა, წყალი და მარილი. მოურიეთ და მიღებული სოუსი მოასხით ტოლმას. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 1 საათი.

გემრიელად მიირთვით!