ეს რეცეპტი მე ბებიიამ გამანდო, დღემდე მახსოვს ამ კერძის არომატი და დაუვიწყარი გემო, რომელიც ცივი ზამთრის დღეებს საოცრად უხდებოდა. ბულგარული წიწაკა, პომიდორი, სტაფილო და ხახვი ქმნის ამ ზღაპარს.
ინგრედიენტები
- 1კგ სტაფილო
- 1კგ ბულგარული წიწაკა
- 0,5 ჭიქა შაქარი
- 1კგ ხახვი
- 0,5 სუფრის კოვზი მარილი
- 250მლ მცენარეუი ზეთი
- 1 ჩაის კოვზი ძმრის ესენცია 70%
- დაფნის ფოთოლი
- სურნელოვანი წიწაკა
მომზადება
1.გაასუფთავეთ სტაფილო, გარეცხეღ და გახეხეთ. წიწაკა დაჭერით მრგვლად.
2.გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი. პომიდორი დაწერით ან გაატარეთ ხორცსაკეპში.
3.ბოსტნეული გადაიტანეთ ქვაბში და მოასხით ზეთი. მოხარშეთ 30 წუთი ადუღების შემდეგ.
4.ქვაბში მოათავსეთ დაფნის ფოთოლი, 2-3 მარცვალი წიწაკა, ძმარილი და მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი. მარილი და შაქარი მოაყარეთ გემოვნებით.
5.სალათი გადაიტანეთ სტერილურ ქილებში და დააფარეთ თავსაფარი.
გემრიელად მიირთვით!