სუკი – ცხოველის სხეულის გამორჩეული ნაწილია, რომელიც უგერიელესია. თირკმლების ქვეში მდებარეობს, მთელი ცხოვრების მანძილზე ეს კუნთი დატვირთვას არ ღებულობს, ამიტომაც ის აუღწერელად რბილია.
ინგრედიენტები
- 0,5კგ ხორცი
- 3 კვერცხი
- 1/2 ჩაის კოვზი მარილი
- 1/3 ჩაის კოვზი წიწაკა
- 50გ ფქვილი
მომზადება
1.გარეცხეთ ხორცი, კარგად გაასუფთავეთ. დაჭერით სიმეტრიულად. უნდა გამოგივიდეთ 5 დიდი და 3-4 პატარა ნაწილი.
2.კარგად დაბეგვეთ ხორცი. ათქვიფეთ კვერცხი ჩანგლით, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.
3.ჩაასხით ზეთი და გააცხელეთ ტაფაზე, ამოავლეთ ხორცი ფქვილში, ხოლო შემდეგ კვერცხში. შეწვით ორივე მხრიდან.
ამ კერძს ძალიან უხდება ბოსტნეული: ბროკოლი ან კომბოსტო.
გემრიელად მიირთვით!