ვაცხობთ რძიან კექსს ყაყაჩოთი სპეციალური ტექნოლოგიის გამოყენებით

115

Gastronomia.ge–ს რედაქცია გიზიარებთ საოცრად გემრიელ და მარტივად მოსამზადებელ ყაყაჩოს კექსის რეცეპტს. ცომეული წარმოუდგენლად ჰაეროვანი, რბილი და არომატული გამოდის. რეცეპტი სწრაფი და ხელმისაწვდომი ინგრედიენტებიდან მზადდება.

რძიანი კექსი ყაყაჩოთი საოცარი ცომეულია, რომელიც ოჯახურ შეკრებას ჩაიზე, ყავაზე ან კაკაოზე იდეალურად ავსებს. ბისკვიტი საკმაოდ მკვრივია, მაგრამ ამან არ უნდა შეგაწუხოთ. პეროგი შიგნით ძალიან ნაზია. დანამატად გამოიყენება შტოში, ქიშმიში, გარგარის ჩირი, სხვა ჩირი, ასევე კაკალი.

რძიანი კექსი ყაყაჩოთი: რჩევები მოსამზადებლად

რეცეპტში გამოყენებულია ნაყიდი ყაყაჩო, წინასწარი დამუშავების გარეშე. ზოგი დიასახლისი ყაყაჩოს ხარშავს. თავად გადაწყვიტეთ, ეს ზედმეტი ტენიანობაა და მოხარშვას დრო სჭირდება. თუ ასეთი ვარიანტი თქვენთვის შესაფერისია, პირსახოცით ზედმეტი სითხე მოაშორეთ. ბოლოს ცომეულს შაქრის ფხვნილი მოაყარეთ ან შოკოლადის ჭიქურით გააფორმეთ.

ინგრედიენტები:

  • 260 გ ხორბლის ფქვილი
  • 120 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 2 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 4 ს/კ ყაყაჩო
  • 150 მლ რძე
  • 100 გ კარაქი
  • 2 ს/კ გამაფხვიერებელი
  • ლიმონის ცედრა გემოვნებით
  • მწიკვი მარილი

მომზადების წესი:

1. რბილი კარაქი და შაქარი მიქსერით 3 წუთი ათქვეფეთ, სანამ მასა გაღიავდება. 2 კვერცხი დაუმატეთ. თითო–თითო დაუმატეთ და შემდეგ მიქსერით კარგად ათქვეფეთ.

2. რძე ჩაასხით და კარგად აურიეთ. ერთ ლიმონის ცედრა წვრილი სახეხით გახეხეთ. ფრთხილად გახეხეთ, თეთრ ფენას არ შეეხოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, მწარე გემო ექნება.

3. ცომს ლიმონის წვენი და გახეხილი ცედრა დაუმატეთ. ერთიანი მასის მიღებამდე აურიეთ.

4. ფქვილი, გამაფხვიერებელი გაცერით და ცომს დაუმატეთ. მიქსერით აურიეთ, რომ მასაში კურკუტები არ დარჩეს.

5. ბოლოს 3-4 ს/კ მშრალი ყაყაჩო დაუმატეთ და სპატულით აურიეთ. ცომი ყაყაჩოთი მზადაა!

6. საცხობ ფორმას (22-24 სმ) კარაქი ან ქონი წაუსვით და ცომი ჩაასხით. ყაყაჩოს კექსი 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30-35 წუთი აცხვეთ.

თუ სახლში რძე არ გაქვთ, იოგურტით ან კეფირით ჩაანაცვლეთ. ყაყაჩოს დესერტი იმდენად ნაზია, რომ პირში დნება. გარწმუნებთ, კექსი თქვენი ოჯახის ფავორიტი გახდება. სასწრაფოდ მოამზადეთ და მოისმინეთ სანაქებო კომენტარები.