როცა დიასახლისები პიცას აცხობენ, სოუსის არჩევისას ყოველთვის ფიქრობენ კეჩუპის არასასარგებლობაზე.
ცნობილმა კულინარმა ჯემი ოლივერმა საოცარი სოუსი შექმნა, რომელიც ძალიან უხდება პიცას და სპაგეტის.
ინგრედიენტები
- პომიდორი საკუთარ წვენში ან 450-500გ ცოცხალი
- 2 კბილი ნიორი
- ბაზილიკი
- მარილი და წიწაკა გემოვნებით
- 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მომზადება
- თუ თქვენ იყენებთ ცოცხალ პომიდორს, მაშინ მოათავსეთ 10წ ცხელ წყალში, რათა ადვილად მოშორდეს ქერქი.
- გააცხელეთ ტაფა, დაასხით ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ბაზილიკი, დაპრესილი ნიორი. შეწვით 1 წუთი. დაუმატეთ პომიდორი (დაჭყლიტეთ ნიჩბით). მოაყარეთ მარილი და წიწაკა. მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე 3-5 წუთი. თუ თქვენ იყენებთ ცოცხალ ბოსტნეულს, მაშინ მზადების დრო უნდა გაზარდოთ.
- მასა გამოწურეთ, რათა მიიღოთ მეტად ერთგვაროვანი მასა.
გემრიელად მიირთვით