კავკასიაში გიჟდებიან ტკბილ წიწაკაზე, სეზონზე იმარაგებენ და ზამთვრისთვის ინახავენ. ბოსტნეულის გარეშე წარმოუდგენელია კავკასიური ხორცით გაჯერებული სუფრა.
დამარინადებული ტკბილი წიწაკა – ერთერთი საოუკეთესო და საყვარელი კერძია.
ინგრედიენტები
- 1კგ ტკბილი წიწაკა
- 50გ ნიორი
- ოხრახუში
- ნიახური
ინგრედიენტები მარინადისთვის
- 100გ 9% ძმარი
- 200გ მცენარეული ზეთი
- 2-3 დაფნის ფოთოლი
- 5-6 მარცვალი სურნელოვანი წიწაკა
- 5-6 მარცვალი შავი წიწაკა
- 300-400გ წყალი
მომზადება
1.გარეცხეთ და გაასუფთავეთ წიწაკა, გაჭერით შუაზე.
2.ინგრედიენტები მარინადისთვის მოათავსეთ ქვაბში, აადუღეთ, წიწაკა მოათავსეთ მარინადში ისე, რომ თავისუფლად იცურონ, დაელოდეთ 5-6 წუთი.
3.ამოიღეთ მზა წიწაკები (უნდა დარბილდნენ) მოათავსეთ დარცენილი წიწაკები.
4.მსხვილად დაწერით მწვანილი.
5.მზა წიწაკები მოათავსეთ ქვაბში შემდგი თანმიმდევრობით: მწვანილი და ნიორი, წიწაკა, მწვანილი და ასე შემდეგ. გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში.
გემრიელად მიირთვით!
ბულგარული წიწაკა – ვიტამინების საწყობია. მან კონკურენტების ჩამონათვალიდან ციტრუსებიც კი ჩამოიშორა.