სამარხვო და არომატული: ოლადები მწვანილის შიგთავსით

240

სამარხვო კერძები კვერცხის, ხორცის და კარაქის გარეშე მზადდება, მაგრამ ისიც საინტერესო შეიძლება იყოს. დღეს Gastronomia.ge–ს რედაქცია გთავაზობთ ერთ–ერთ ასეთ კერძს. ესაა სამარხვო ოლადები მწვანილით და ხახვით. ვახშამზე ან სადილზე წასახემსებლად შეგიძლიათ გაიტანოთ ან როგორც დამოუკიდებელი კერძი.

ეს გემრიელობა წვნიანს, ბორშს და ბოსტნეულის ბულიონს საოცრად გარდაქმნის. სიცხარისთვის მზა ოლადებს ნივრის საკაზმი შეგიძლიათ მოასხათ. თუმცა მის გარეშეც მდიდარი და სასიამოვნო არომატი აქვს. ამასთან შემწვარი ხახვის გემო წვნიანი კერძის მოყვარულებს ნამდვილად მოეწონებათ.

ფაფუკი სამარხვო ოლადები მწვანილით და ხახვით: მნიშვნელოვანი მომენტები

მინიმუმი დრო და ხელმისაწვდომი პროდუქტები – აი, რით იპყრობს თქვენს გულს სამარხვო ოლადები მწვანილით. ესაა ორიგინალური წასახემსებელი და ნოყიერი საუზმის ვარიანტი. ზოგჯერ შემწვარი კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ. მთავარია, რომ აიღოთ კარგი კარაქი ან ტაფა, რომელზეც უზეთოდ მოამზადებთ. ბოლოს ცომს ხმელი ტკბილი წიწაკის ფანტელები დაუმატეთ. ძალიან პიკანტური გამოვა.

ინგრედიენტები:

  • 300 მლ წყალი
  • 18 გ საფუარი
  • 1 ჩ/კ შაქარი
  • მწვანილი გემოვნებით
  • 1 ხახვი
  • 0,5 ჩ/კ მარილი
  • 3 ს/კ მზესუმზირის ზეთი
  • 280 გ ხორბლის ფქვილი

მომზადების წესი:

1. ხახვი გათალეთ და ბლენდერით ან სამზარეულოს კომბაინით წვრილად დააქუცმაცეთ.

2. წყალი ადუღებამდე მიიყვანეთ და ბოსტნეულს დაასხით. გააჩერეთ, სანამ ნარევი 37 გრადუსამდე არ გაგრილდება.

3. შაქარი, მარილი, დაჭრილი მწვანილი და დაქუცმაცებული საფუარი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.

4. თანდათან გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ და მზესუმზირის ზეთი ჩაასხით. ცომი სქელი არაჟნის მსგავსი უნდა გამოვიდეს და კოვზიდან რთულად იწვეთებოდეს.

5. პირსახოცი დააფარეთ და სითბოში მინიმუმ 20 წუთით გააჩერეთ.

6. ტაფაზე ცოტა მზესუმზირის ზეთი გააცხელეთ. ცომი სუფრის კოვზით აიღეთ (ცომს არ აურიოთ, რომ არ ჩაიწიოს).

7. ცომი ოლადების ფორმით მზა ტაფაზე გადაიტანეთ. ორივე მხრიდან ოქროსფერ შეფერილობამდე შეწვით.

ასეთი სამარხვო ოლადები მშრალ ტაფაზეც შეგიძლიათ შეწვათ, მაგრამ სუსტი ცეცხლი გამოიყენეთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, შემწვარ ქერქს და უმ შიგთავსს მიიღებთ. თავად ცომს როგორც ხმელი, ასევე გაყინული მწვანილი შეგიძლიათ დაუმატოთ.