გემრიელი ხარშუნა სოკო – ყველასათვის საყვარელი გემო.
ამ კერძისთვის გამოიყენეთ ახალი სოკო. არ ღირს მათი წვრილად დაჭრა, რადგან ისინი მაინც დაპატარავდებიან ზომაში.
ინგრედიენტები
- ქამა სოკო 500გ
- ძმარი 60მლ
- მზესუმზირის ზეთი 120მლ
- ნიორი
- 3 კბილი
- შავი დაფქული წიწაკა 10 ცალი
- შაქარი 2 ჩაის კოვზი
- მარილი 1 ჩაის კოვზი
- დაფნის ფოთოლი 4 ცალი
მომზადება
- გარეცხეთ სოკო. დაჭერით.
- მოვამზადოთ მარინადი: 1 სუფრის კოვზ ძმარს დაუმატეთ ზეთი, შაქარი, მარილი, წიწაკა და დაფნა.
- მარინადში მოათავსეთ სოკო. ზემოდან მოაყარეთ დაპრესილი ნიორი.
- ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე. წამოადუღეთ და დაელოდეტ 5 წუთი.
- თუ სითხე არასაკმარისი არ ინერვიულოთ, სოკო ძალიან ბევრს სითხეს გამოყოფს.
- სოკო მოათავსეთ ქილაში, გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში 4 საათი.
- ამ სახის სოკოს ძალიან უხდება ალკოჰლი.
გემრიელად მიირთვით!