დამწნილებული სოკო: ხრაშუნა და გემრიელი!

895

გემრიელი ხარშუნა სოკო – ყველასათვის საყვარელი გემო.

ამ კერძისთვის გამოიყენეთ ახალი სოკო. არ ღირს მათი წვრილად დაჭრა, რადგან ისინი მაინც დაპატარავდებიან ზომაში.

ინგრედიენტები

  • ქამა სოკო 500გ
  • ძმარი 60მლ
  • მზესუმზირის ზეთი 120მლ
  • ნიორი
  • 3 კბილი
  • შავი დაფქული წიწაკა 10 ცალი
  • შაქარი 2 ჩაის კოვზი
  • მარილი 1 ჩაის კოვზი
  • დაფნის ფოთოლი 4 ცალი

მომზადება

  1. გარეცხეთ სოკო. დაჭერით.
  2. მოვამზადოთ მარინადი: 1 სუფრის კოვზ ძმარს დაუმატეთ ზეთი, შაქარი, მარილი, წიწაკა და დაფნა.
  3. მარინადში მოათავსეთ სოკო. ზემოდან მოაყარეთ დაპრესილი ნიორი.
  4. ქვაბი მოათავსეთ ცეცხლზე. წამოადუღეთ და დაელოდეტ 5 წუთი.
  5. თუ სითხე არასაკმარისი არ ინერვიულოთ, სოკო ძალიან ბევრს სითხეს გამოყოფს.
  6. სოკო მოათავსეთ ქილაში, გააგრილეთ და მოათავსეთ მაცივარში 4 საათი.
  7. ამ სახის სოკოს ძალიან უხდება ალკოჰლი.

გემრიელად მიირთვით!