ოდესური ლორი – ხელოვნების ნიმუშია!
მისი მომზადება არ არის მარტივი, მაგრამ დღეს ჩვენ ამოცანას გაგიადვილებთ.
მოდით მოვამზადოთ!
ინგრედიენტები
- ლორი 3კგ
- შავი წიწაკა 15გ
- მარილი 30გ
- დაფნის ფოთოლი 5გ
- ნივრის ფხვნილი 3 სუფრის კოვზი
- ხორცის სანელებლები 3 სუფრის კოვზი
მომზადება
1.გაასუფთავეთ ლორი და დაჭერით.
2.დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, დაფნის ფოთოლი. კარგად წაუსვით.
3.თითოეული ნაჭერი მოათავსთ ღრმა ჯამში ქერქით დაბლა. სანელებლები მოაყარეთ.
4.შეინახეთ მაცივარში 4 დღე. ამის შემდეგ გარეცხეთ და გააშრეთ, მოაყარეთ ნებისმიერი სანელებლები და ნიოი.
5.თითოეული ნაჭერი შეფუთეთ ქაღალდში და შეინახეთ მაცივარში 4 დღე.
გემრიელად მიირთვით!