კერძი, რომლის მომზადებაზე მინიმუმ აქტიურ დროს დახარჯავთ, საქმიანი ქალებისთვის ნამდვილი აღმოჩენაა. თუ სახლში დაბრუნებისას ძალა და ენერგია არ გაქვთ, მაგრამ რაღაც უნდა მოამზადოთ, დღევანდელი რეცეპტი გამოიყენეთ. გემრიელი მობრაწულა გახეხილი ბადრიჯნით თქვენი მხსნელი გახდება.
ამ კერძის მომზადების სიმარტივეს აუცილებლად დააფასებთ. მთავარია, რომ ბადრიჯანი გახეხოთ და სხვა ინგრედიენტებს აურიოთ. 10 წუთში ღუმელში შეგიძლიათ შედგათ.
არომატული მობრაწულა გახეხილი ბადრიჯნით: როგორ მოვამზადოთ
კერძი მაქსიმალურად გემრიელი რომ გამოვიდეს, ლორი და ხმელი ყველი დაუმატეთ. მეტი წვნიანობისთვის პომიდორი დაუმატეთ. პომიდორი რგოლებად დაჭერით და ლორს დაადეთ. ბადრიჯანს და წელვად ყველს უხდება.
ინგრედიენტები:
- 2 ბადრიჯანი
- 3 ს/კ პომიდვრის პასტა
- 0,5 ჩ/კ გახეხილი შავი წიწაკა
- 100 გ ლორი
- 0,25 კონა ოხრახუში
- საფანელი გემოვნებით
- 3 კვერცხი
- მარილი გემოვნებით
- 150 გ ხმელი ყველი
- 100 გ ხორბლის ფქვილი
- მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. ბადრიჯანი გათალეთ. ყუნწი მოაჭერით. მსხვილად გახეხეთ. მარილი მოაყარეთ და 10 წუთით გააჩერეთ. ზედმეტი წვენისგან გაწურეთ.
2. ნიორი გაასუფთავეთ და დაჭყლიტეთ. ნიორი, კვერცხი, მარილი და შავი წიწაკა ბადრიჯანს დაუმატეთ.
3. ოხრახუში გარეცხეთ და დაჭერით. პომიდვრის პასტა და მწვანილი დანარჩენ ინგრედიენტებს დაუმატეთ. ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე აურიეთ.
4. თანდათან ხორბლის ფქვილი დაუმატეთ. კარგად აურიეთ. საცხობ ფორმას მცენარეული ზეთი წაუსვით და საფანელი მოაყარეთ, შემდეგ მასის ნახევარი ჩაასხით.
5. ლორი თხლად დაჭერით. ხმელი ყველი მსხვილად გახეხეთ. ლორის ფენა ბადრიჯანს დაუმატეთ. შემდეგ ყველი მოაყარეთ.
6. ზემოდან დარჩენილი ბადრიჯნის მასა დაუმატეთ და გაასწორეთ. საფანელი მოაყარეთ და ზეთი მოასხით.
7. 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით აცხვეთ.
მზა კერძი პორციებად დაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ. გარედან ხრაშუნა და შიგნით ნაზი მობრაწულა ყველას მოეწონება!